Volkorenbrood met erwtenhummus en gepocheerd eitje
Volkorenbrood met erwtenhummus en gepocheerd eitje

Volkorenbrood met erwtenhummus en gepocheerd eitje

25 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 13.6 g
Suiker 3.5 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 9.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook 50 g diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  2. Pluk intussen de blaadjes van 2 takjes munt en snipper fijn.

  3. Plet het vruchtvlees van 1 avocado samen met de erwten. Voeg 1 eetl. limoensap toe en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er 3/4 van de munt onder.

  4. Doe ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn.

  5. Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.

  6. Laat 1 min. staan op een zacht vuur . Neem de kookpot van het vuur en laat even uitlekken op keukenpapier.

  7. Besmeer de sneetjes brood met de erwtenhummus en leg er een gepocheerd ei bovenop. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook 50 g diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  2. Pluk intussen de blaadjes van 2 takjes munt en snipper fijn.

  3. Plet het vruchtvlees van 1 avocado samen met de erwten. Voeg 1 eetl. limoensap toe en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er 3/4 van de munt onder.

  4. Doe ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn.

  5. Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.

  6. Laat 1 min. staan op een zacht vuur . Neem de kookpot van het vuur en laat even uitlekken op keukenpapier.

  7. Besmeer de sneetjes brood met de erwtenhummus en leg er een gepocheerd ei bovenop. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 13.6 g
Suiker 3.5 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 9.4 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal