- Bewaar

- Bewaar
Volkorenbrood met erwtenhummus en gepocheerd eitje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Kook 50 g diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Pluk intussen de blaadjes van 2 takjes munt en snipper fijn.
-
Plet het vruchtvlees van 1 avocado samen met de erwten. Voeg 1 eetl. limoensap toe en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er 3/4 van de munt onder.
-
Doe ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn.
-
Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.
-
Laat 1 min. staan op een zacht vuur . Neem de kookpot van het vuur en laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Besmeer de sneetjes brood met de erwtenhummus en leg er een gepocheerd ei bovenop. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de munt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Kook 50 g diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Pluk intussen de blaadjes van 2 takjes munt en snipper fijn.
-
Plet het vruchtvlees van 1 avocado samen met de erwten. Voeg 1 eetl. limoensap toe en kruid goed met zwarte peper en zout. Meng er 3/4 van de munt onder.
-
Doe ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn.
-
Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.
-
Laat 1 min. staan op een zacht vuur . Neem de kookpot van het vuur en laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Besmeer de sneetjes brood met de erwtenhummus en leg er een gepocheerd ei bovenop. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de rest van de munt.