Witloofschuitjes met staartvis en gerookte zalm
Witloofschuitjes met staartvis en gerookte zalm

Witloofschuitjes met staartvis en gerookte zalm

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 5.2 g
Eiwit 24.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien. Verdeel in 4 langwerpige porties.

  3. Leg 4 repen gerookte zalm klaar (3 à 4 cm breed, ten minste 15 cm lang).

  4. Hou 12 blaadjes witloof apart en snipper de rest fijn.

  5. Bereiding:
  6. Maak opnieuw 4 `witloofstronken': `verpak' een portie staartvis in 3 blaadjes witloof en doe er in de breedte een reep gerookte zalm rond.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Stoof er al roerend het gesnipperde witloof in gedurende 2 tot 3 min.

  8. Bevochtig met een scheutje water en schik er de 4 witloofschuitjes op. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de gerookte zalm is al gezouten).

  9. Dek af en laat zachtjes smoren gedurende 10 tot 12 min.

  10. Haal de witloofschuitjes uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de room toe en laat op een hevig vuur inkoken tot de saus lichtgebonden is.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofsnippers in de room over de borden en schik er een witloofschuitje op. Geef er minibroodjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien. Verdeel in 4 langwerpige porties.

  3. Leg 4 repen gerookte zalm klaar (3 à 4 cm breed, ten minste 15 cm lang).

  4. Hou 12 blaadjes witloof apart en snipper de rest fijn.

  5. Bereiding:
  6. Maak opnieuw 4 `witloofstronken': `verpak' een portie staartvis in 3 blaadjes witloof en doe er in de breedte een reep gerookte zalm rond.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Stoof er al roerend het gesnipperde witloof in gedurende 2 tot 3 min.

  8. Bevochtig met een scheutje water en schik er de 4 witloofschuitjes op. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de gerookte zalm is al gezouten).

  9. Dek af en laat zachtjes smoren gedurende 10 tot 12 min.

  10. Haal de witloofschuitjes uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de room toe en laat op een hevig vuur inkoken tot de saus lichtgebonden is.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofsnippers in de room over de borden en schik er een witloofschuitje op. Geef er minibroodjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 5.2 g
Eiwit 24.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Benjamin de Chantegrive A.C. Graves Wijn Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam. Wijn Sancerre A.C. 'Beau Chêne' Domaine Reverdy Wijn Deze grote loirewijn is afkomstig uit de gemeente Bué, samen met Chavignol het beste terroir in Sancerre. Hij is gemaakt van 100 % sauvignon. Het resultaat is een vinnige, fijne en heel droge wijn boordevol karakter.

Bekijk het recept digitaal