- Bewaar

- Bewaar
Wittechocolademousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de witte chocolade met de melk al roerend au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop de room op tot hij bijna helemaal stijf is. Roer 2 eetl. slagroom onder de gesmolten chocolade en zet 5 à 10 min. in de koelkast. Roer de overgebleven slagroom voorzichtig onder de wat afgekoelde chocolade.
-
Klop de eiwitten heel stijf en meng voorzichtig onder de chocolade: schep daarvoor met een spatel de chocolade van onder naar boven.
-
Snij de uitgelekte ananasschijven en de kiwi in stukjes en verdeel het fruit over 4 coupes. Lepel er de chocolademousse over en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier met vers fruit (bv. frambozen, aardbeien of bosbessen) of een maraskinokers en serveer er een fijn koekje bij. Werk eventueel af met een beetje advocaat of wat geraspte pure chocolade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de witte chocolade met de melk al roerend au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop de room op tot hij bijna helemaal stijf is. Roer 2 eetl. slagroom onder de gesmolten chocolade en zet 5 à 10 min. in de koelkast. Roer de overgebleven slagroom voorzichtig onder de wat afgekoelde chocolade.
-
Klop de eiwitten heel stijf en meng voorzichtig onder de chocolade: schep daarvoor met een spatel de chocolade van onder naar boven.
-
Snij de uitgelekte ananasschijven en de kiwi in stukjes en verdeel het fruit over 4 coupes. Lepel er de chocolademousse over en laat minstens 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier met vers fruit (bv. frambozen, aardbeien of bosbessen) of een maraskinokers en serveer er een fijn koekje bij. Werk eventueel af met een beetje advocaat of wat geraspte pure chocolade.