Wok met spitskool, wortelpappardelle en rumpsteak
Wok met spitskool, wortelpappardelle en rumpsteak

Wok met spitskool, wortelpappardelle en rumpsteak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 9.3 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 44.2 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in schuine stukken.

  4. Snij de spitskool in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.

  5. Snij de wortelen met een dunschiller in lange linten.

  6. Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen de rijstolie in een wok en stoof de lente-uitjes 2 min. Voeg het pepertje en de spitskool toe en roerbak 5 min. Voeg de wortellinten toe en laat nog 3 min. bakken. Kruid met peper en besprenkel met de sojasaus.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de rumpsteaks 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes.

  11. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rijst over de borden, schep er de gewokte groenten op en bestrooi met de cashewnoten. Werk af met de sneetjes vlees.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Kook 25 g basmatirijst 15 min. in water samen met 100 g spitskool en 50 g wortel. 2 Bak intussen 25 g rumpsteak in 1 koffiel. plantaardige olie. 3 Snij alles in stukken en meng goed.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de lente-uitjes in schuine stukken.

  4. Snij de spitskool in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.

  5. Snij de wortelen met een dunschiller in lange linten.

  6. Snij het pepertje in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen de rijstolie in een wok en stoof de lente-uitjes 2 min. Voeg het pepertje en de spitskool toe en roerbak 5 min. Voeg de wortellinten toe en laat nog 3 min. bakken. Kruid met peper en besprenkel met de sojasaus.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de rumpsteaks 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in sneetjes.

  11. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rijst over de borden, schep er de gewokte groenten op en bestrooi met de cashewnoten. Werk af met de sneetjes vlees.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Kook 25 g basmatirijst 15 min. in water samen met 100 g spitskool en 50 g wortel. 2 Bak intussen 25 g rumpsteak in 1 koffiel. plantaardige olie. 3 Snij alles in stukken en meng goed.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 9.3 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 44.2 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Argento Malbec Mendoza Argentinië

Bekijk het recept digitaal