Wok van wittekool en knolselder met runderreepjes (gluten- en lactosevrij)
Wok van wittekool en knolselder met runderreepjes (gluten- en lactosevrij)

Wok van wittekool en knolselder met runderreepjes (gluten- en lactosevrij)

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 35.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de koolrabi en de knolselder en snij in kleine blokjes.

  5. Snij de sjalotten in ringen.

  6. Snij de wittekool in reepjes.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. 1. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. 2. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok en bak de wokreepjes mooi bruin. Haal ze uit de wok.

  11. 3. Verhit opnieuw 1 eetl. zonnebloemolie in dezelfde wok en voeg de sjalotringen toe. Roerbak 1 min. Voeg de blokjes koolrabi en knolselder en de reepjes wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Schep de wokreepjes en de spekreepjes erbij.

  12. 4. Overgiet met het plantaardig alternatief voor lichte room en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met basmatirijst.

Tip

Nog knolselder over? Een restje knolselder kan u verwerken in een aardappelpuree. Of maak een pure knolselderpuree, die past heel goed bij wild. U kan ook soep maken van knolselder, eventueel in combinatie met wortelen of pastinaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de koolrabi en de knolselder en snij in kleine blokjes.

  5. Snij de sjalotten in ringen.

  6. Snij de wittekool in reepjes.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. 1. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. 2. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok en bak de wokreepjes mooi bruin. Haal ze uit de wok.

  11. 3. Verhit opnieuw 1 eetl. zonnebloemolie in dezelfde wok en voeg de sjalotringen toe. Roerbak 1 min. Voeg de blokjes koolrabi en knolselder en de reepjes wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Schep de wokreepjes en de spekreepjes erbij.

  12. 4. Overgiet met het plantaardig alternatief voor lichte room en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met basmatirijst.

Tip

Nog knolselder over? Een restje knolselder kan u verwerken in een aardappelpuree. Of maak een pure knolselderpuree, die past heel goed bij wild. U kan ook soep maken van knolselder, eventueel in combinatie met wortelen of pastinaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 35.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - San Francesco - Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal