- Bewaar

- Bewaar
Wok van wittekool en knolselder met runderreepjes (gluten- en lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - San Francesco - Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de koolrabi en de knolselder en snij in kleine blokjes.
-
Snij de sjalotten in ringen.
-
Snij de wittekool in reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
1. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
2. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok en bak de wokreepjes mooi bruin. Haal ze uit de wok.
-
3. Verhit opnieuw 1 eetl. zonnebloemolie in dezelfde wok en voeg de sjalotringen toe. Roerbak 1 min. Voeg de blokjes koolrabi en knolselder en de reepjes wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Schep de wokreepjes en de spekreepjes erbij.
-
4. Overgiet met het plantaardig alternatief voor lichte room en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met basmatirijst.
Nog knolselder over? Een restje knolselder kan u verwerken in een aardappelpuree. Of maak een pure knolselderpuree, die past heel goed bij wild. U kan ook soep maken van knolselder, eventueel in combinatie met wortelen of pastinaak.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - San Francesco - Umani Ronchi Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de koolrabi en de knolselder en snij in kleine blokjes.
-
Snij de sjalotten in ringen.
-
Snij de wittekool in reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
1. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
2. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok en bak de wokreepjes mooi bruin. Haal ze uit de wok.
-
3. Verhit opnieuw 1 eetl. zonnebloemolie in dezelfde wok en voeg de sjalotringen toe. Roerbak 1 min. Voeg de blokjes koolrabi en knolselder en de reepjes wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Schep de wokreepjes en de spekreepjes erbij.
-
4. Overgiet met het plantaardig alternatief voor lichte room en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met basmatirijst.
Nog knolselder over? Een restje knolselder kan u verwerken in een aardappelpuree. Of maak een pure knolselderpuree, die past heel goed bij wild. U kan ook soep maken van knolselder, eventueel in combinatie met wortelen of pastinaak.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - San Francesco - Umani Ronchi Abruzzo - Italië