Wortelrisotto met scampi's
Wortelrisotto met scampi's

Wortelrisotto met scampi's

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 31.5 g
Eiwit 19.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen in staafjes van 2 cm op 1/2 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Rooster de cashewnoten op een zacht vuurtje goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Hou ze apart.

  6. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog met keukenpapier. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).

  7. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de fijngesnipperde sjalot tot de sjalot glazig is.

  10. Voeg de risottorijst toe en laat meebakken tot hij ook glazig is. Overgiet met witte wijn en 1 dl visbouillon.

  11. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje gaar worden. Giet er opnieuw 1 dl visbouillon over. Laat nog 10 min. verder gaar worden op een heel zacht vuur. Voeg de rest van de bouillon toe indien nodig (de rijst moet smeuïg zijn, maar niet te vochtig). Dek af en laat nog 5 min. gaar worden.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's gedurende 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de geraspte parmezaan toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout en meng goed dooreen.

  14. Afwerking:
  15. Versier de borden met waterkers en plaats er een torentje risotto op. Schik er scampi's rond en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen in staafjes van 2 cm op 1/2 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Rooster de cashewnoten op een zacht vuurtje goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Hou ze apart.

  6. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog met keukenpapier. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).

  7. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de fijngesnipperde sjalot tot de sjalot glazig is.

  10. Voeg de risottorijst toe en laat meebakken tot hij ook glazig is. Overgiet met witte wijn en 1 dl visbouillon.

  11. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje gaar worden. Giet er opnieuw 1 dl visbouillon over. Laat nog 10 min. verder gaar worden op een heel zacht vuur. Voeg de rest van de bouillon toe indien nodig (de rijst moet smeuïg zijn, maar niet te vochtig). Dek af en laat nog 5 min. gaar worden.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's gedurende 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de geraspte parmezaan toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout en meng goed dooreen.

  14. Afwerking:
  15. Versier de borden met waterkers en plaats er een torentje risotto op. Schik er scampi's rond en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 31.5 g
Eiwit 19.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Bois de la Garde Rosé A.C. Côtes du Rhône Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruidnagel. Levendige, soepele en krachtige smaak. Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône Droge witte wijn uit de zonnige Rhônevallei (Vaucluse). Heel fris, met een volle smaak en een aangenaam boeket.

Bekijk het recept digitaal