Zalm bellevue
Zalm bellevue

Zalm bellevue

35 min.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 0 g
Eiwit 15 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2 L water aan de kook met de wijn, de soepgroenten, de halve gepelde citroen, tijm, laurier, peper en zout. Laat 5 min. doorkoken.

  3. Spoel de diepgevroren zalm af onder koud stromend water en leg hem in de kokende bouillon. De zalm moet volledig onder staan (indien nodig voegt u nog wat water en wijn toe). Dek af en breng opnieuw tot tegen het kookpunt. Laat vanaf dan nog 5 min. zachtjes doorkoken.

  4. Neem de pan van het vuur, dek af en zet weg op een koele plaats. De zalm wordt vanzelf verder gaar en blijft op die manier bijzonder sappig.

  5. Bereiding:
  6. (de dag zelf)

  7. Neem de zalm voorzichtig uit de bouillon en verwijder het vel. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje.

  8. Afwerking:
  9. Voor de versiering kunt u kleine tomaten vullen met noordzeegarnalen, halve gekookte eitjes uithalen en terug vullen met een mengsel van de eidooiers, mayonaise, gesnipperde peterselie, nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2 L water aan de kook met de wijn, de soepgroenten, de halve gepelde citroen, tijm, laurier, peper en zout. Laat 5 min. doorkoken.

  3. Spoel de diepgevroren zalm af onder koud stromend water en leg hem in de kokende bouillon. De zalm moet volledig onder staan (indien nodig voegt u nog wat water en wijn toe). Dek af en breng opnieuw tot tegen het kookpunt. Laat vanaf dan nog 5 min. zachtjes doorkoken.

  4. Neem de pan van het vuur, dek af en zet weg op een koele plaats. De zalm wordt vanzelf verder gaar en blijft op die manier bijzonder sappig.

  5. Bereiding:
  6. (de dag zelf)

  7. Neem de zalm voorzichtig uit de bouillon en verwijder het vel. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje.

  8. Afwerking:
  9. Voor de versiering kunt u kleine tomaten vullen met noordzeegarnalen, halve gekookte eitjes uithalen en terug vullen met een mengsel van de eidooiers, mayonaise, gesnipperde peterselie, nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 0 g
Eiwit 15 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Wijn Domaine les Lauzes Chardonnay Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal