Zalm met venkel-aspergeslaatje en rode salsa
Zalm met venkel-aspergeslaatje en rode salsa

Zalm met venkel-aspergeslaatje en rode salsa

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 15 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 10.2 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 38.4 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  3. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest heel fijn (dat gaat makkelijk met een grove rasp of een mandoline).

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in kleine blokjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit ze en snij in blokjes.

  7. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Snij in schijfjes.

  8. Snipper de verse kruiden en de rode ui fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de asperges ± 8 min. in water, afhankelijk van de dikte. Giet af en laat afkoelen. Snij elke asperge in 4 stukken.

  12. Leg intussen de zalmhaasjes in een ovenschaal en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Pers de limoen en sprenkel wat sap en 1 eetl. olijfolie over de zalm. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Smelt de boter in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Voeg na 7 min. de asperges toe. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  14. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  15. Meng de tomaten- en paprikablokjes met de uitgelekte kappertjes, de rode ui, de olijven en de verse kruiden. Breng op smaak met de rest van het limoensap, 2 eetl. olijfolie en de dragonazijn. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  16. Afwerking:
  17. Draai de pasta op een vork tot 8 nestjes en leg er 2 op elk bord. Verdeel de groenten over de borden en leg er een zalmhaasje op. Schep er de salsa over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  3. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest heel fijn (dat gaat makkelijk met een grove rasp of een mandoline).

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in kleine blokjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit ze en snij in blokjes.

  7. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Snij in schijfjes.

  8. Snipper de verse kruiden en de rode ui fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de asperges ± 8 min. in water, afhankelijk van de dikte. Giet af en laat afkoelen. Snij elke asperge in 4 stukken.

  12. Leg intussen de zalmhaasjes in een ovenschaal en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Pers de limoen en sprenkel wat sap en 1 eetl. olijfolie over de zalm. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Smelt de boter in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Voeg na 7 min. de asperges toe. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  14. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  15. Meng de tomaten- en paprikablokjes met de uitgelekte kappertjes, de rode ui, de olijven en de verse kruiden. Breng op smaak met de rest van het limoensap, 2 eetl. olijfolie en de dragonazijn. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  16. Afwerking:
  17. Draai de pasta op een vork tot 8 nestjes en leg er 2 op elk bord. Verdeel de groenten over de borden en leg er een zalmhaasje op. Schep er de salsa over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 15 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 10.2 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 38.4 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel - Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal