Zeebaars met salieboter, courgette en groene asperges
Zeebaars met salieboter, courgette en groene asperges

Zeebaars met salieboter, courgette en groene asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 28.9 g
Suiker 6.2 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 40.5 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de courgettes in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in blokjes van 1 cm.

  4. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in 3 stukken.

  5. Pers de citroen.

  6. Kneus de salieblaadjes (knijf ze fijn met de hand).

  7. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook, de courgette, de aspergepunten en de aardappelblokjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets 5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout.

  11. Draai de filets om en laat nog 2 à 3 min. bakken. Haal uit de pan.

  12. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en voeg de gekneusde salieblaadjes toe. Schraap de braadresten los en blus met het citroensap. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met een zeebaarsfilet en besprenkel de vis met de salieboter.

Tip

Nog salie over? Salie is heel lekker bij kip, kalkoen, varkensvlees en kalfsvlees, maar ook bij groenten zoals tomaten, paprika, courgette, aubergine ... Probeer het eens zo: hak 1 ui, 6 walnootpitten, 8 blaadjes salie en een teentje knoflook fijn. Meng er 200 g paneermeel en 1 ei onder. Kruid met tijm (gedroogd), peper en zout. Met deze mengeling vul je een uitgeholde tomaat of courgette op. Zet 25 à 35 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. Of verdeel de vulling over een kalfs-, varkens- of kippenescalope en rol op. Bak ± 10 min. in de pan, afhankelijk van de dikte.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de courgettes in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in blokjes van 1 cm.

  4. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij in 3 stukken.

  5. Pers de citroen.

  6. Kneus de salieblaadjes (knijf ze fijn met de hand).

  7. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook, de courgette, de aspergepunten en de aardappelblokjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de zeebaarsfilets 5 min. goudbruin op de velkant. Kruid met peper en zout.

  11. Draai de filets om en laat nog 2 à 3 min. bakken. Haal uit de pan.

  12. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en voeg de gekneusde salieblaadjes toe. Schraap de braadresten los en blus met het citroensap. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met een zeebaarsfilet en besprenkel de vis met de salieboter.

Tip

Nog salie over? Salie is heel lekker bij kip, kalkoen, varkensvlees en kalfsvlees, maar ook bij groenten zoals tomaten, paprika, courgette, aubergine ... Probeer het eens zo: hak 1 ui, 6 walnootpitten, 8 blaadjes salie en een teentje knoflook fijn. Meng er 200 g paneermeel en 1 ei onder. Kruid met tijm (gedroogd), peper en zout. Met deze mengeling vul je een uitgeholde tomaat of courgette op. Zet 25 à 35 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. Of verdeel de vulling over een kalfs-, varkens- of kippenescalope en rol op. Bak ± 10 min. in de pan, afhankelijk van de dikte.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 28.9 g
Suiker 6.2 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 40.5 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal