Zeevruchtenbrochettes met komkommersaus
Zeevruchtenbrochettes met komkommersaus

Zeevruchtenbrochettes met komkommersaus

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 27.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf
  3. Ontdooitijd + 15 min. + 2 u. marineren

  4. Laat de sint-jakobsnoten en de scampi's volledig ontdooien. Pel de scampi's, maar laat de staart eraan. Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  5. Pers 1 knoflookteentje en meng samen met de andere ingrediënten voor de tomatenmarinade.

  6. Leg de sint-jakobsnoten en de scampi's in de marinade en laat 2 u. marineren in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (15 min.)
  8. Haal de sint-jakobsnoten uit de marinade en rol ze elk in een sneetje spek. Steek afwisselend 3 sint-jakobsnoten en 3 scampi's op een brochettestokje.

  9. Maak de komkommersaus: snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ± 1 cm. Hak de sjalot fijn en pers 1 knoflookteentje.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook glazig. Voeg de komkommerblokjes toe en roer goed om. Giet er de lichte room bij en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Breng aan de kook. Neem van het vuur en giet in een aluminium bakje.

  11. Bereiding:
  12. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  13. Zet het aluminium bakje met de saus op een hoek van een hete barbecue en laat 15 min. verder sudderen.

  14. Bak intussen de brochettes 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  15. Afwerking:
  16. Dien de zeevruchtenbrochettes op met de komkommersaus en geef er gegrilde tomaten en lookbroodjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Enkele uren vooraf
  3. Ontdooitijd + 15 min. + 2 u. marineren

  4. Laat de sint-jakobsnoten en de scampi's volledig ontdooien. Pel de scampi's, maar laat de staart eraan. Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  5. Pers 1 knoflookteentje en meng samen met de andere ingrediënten voor de tomatenmarinade.

  6. Leg de sint-jakobsnoten en de scampi's in de marinade en laat 2 u. marineren in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (15 min.)
  8. Haal de sint-jakobsnoten uit de marinade en rol ze elk in een sneetje spek. Steek afwisselend 3 sint-jakobsnoten en 3 scampi's op een brochettestokje.

  9. Maak de komkommersaus: snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ± 1 cm. Hak de sjalot fijn en pers 1 knoflookteentje.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de gehakte sjalot en het geperste teentje knoflook glazig. Voeg de komkommerblokjes toe en roer goed om. Giet er de lichte room bij en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Breng aan de kook. Neem van het vuur en giet in een aluminium bakje.

  11. Bereiding:
  12. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  13. Zet het aluminium bakje met de saus op een hoek van een hete barbecue en laat 15 min. verder sudderen.

  14. Bak intussen de brochettes 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  15. Afwerking:
  16. Dien de zeevruchtenbrochettes op met de komkommersaus en geef er gegrilde tomaten en lookbroodjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 27.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tocornal Sauvignon Blanc - Viña Cono Sur Central Valley - Chili Sauvignon de Touraine - A.O.P. Touraine Comtesses du Val

Bekijk het recept digitaal