Zeewolf met kerriesaus en champignons
Zeewolf met kerriesaus en champignons

Zeewolf met kerriesaus en champignons

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 44.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Stoof de in stukjes gesneden champignons in 1 eetl. boter gedurende ± 5 min. in een pan zonder deksel. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout

  4. Bereiding:
  5. Bereid eerst de saus: laat 3 eetl. boter smelten (niet kleuren) in een kookpan en doe er de fijngesnipperde ui bij. Laat de ui op een heel zacht vuur zeer gaar stoven (± 5 min.) Let wel dat de fijngehakte ui vooral niet kleurt.

  6. Bestrooi met 3 afgestreken eetl. bloem en 2 koffiel. kerrie en roer goed om. Voeg de geraspte appel toe, 1 afgestreken koffiel. tomatenpuree en het geperste teentje knoflook.

  7. Roer er geleidelijk de kippenbouillon bij en kruid met peper en zout. De saus die u bekomt moet heel licht gebonden zijn (indien nodig voegt u nog kippenbouillon toe).

  8. Laat de saus, zonder deksel, 15 min. op een heel zacht vuur pruttelen, tot u een gladde, smeuïge saus krijgt. Roer regelmatig om, zodat de saus niet kan aanbranden (2).

  9. Doe de gestoofde champignons bij de kerriesaus.

  10. Bereid intussen de vis: laat 2 eetl. boter smelten in een brede kookpan en leg er de diepgevroren stukken zeewolffilets in. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.

  11. Dek de pan af en laat op een zacht vuur gaar smoren (10 tot 15 min., afhankelijk van de dikte van de vis).

  12. Voeg 1,5 dl gezeefd kookvocht van de vis bij de kerriesaus en laat nog even pruttelen.

  13. Afwerking:
  14. Schik de stukken vis op een schotel en lepel er wat saus over.

  15. Dien op met rijst of aardappelpuree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Stoof de in stukjes gesneden champignons in 1 eetl. boter gedurende ± 5 min. in een pan zonder deksel. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout

  4. Bereiding:
  5. Bereid eerst de saus: laat 3 eetl. boter smelten (niet kleuren) in een kookpan en doe er de fijngesnipperde ui bij. Laat de ui op een heel zacht vuur zeer gaar stoven (± 5 min.) Let wel dat de fijngehakte ui vooral niet kleurt.

  6. Bestrooi met 3 afgestreken eetl. bloem en 2 koffiel. kerrie en roer goed om. Voeg de geraspte appel toe, 1 afgestreken koffiel. tomatenpuree en het geperste teentje knoflook.

  7. Roer er geleidelijk de kippenbouillon bij en kruid met peper en zout. De saus die u bekomt moet heel licht gebonden zijn (indien nodig voegt u nog kippenbouillon toe).

  8. Laat de saus, zonder deksel, 15 min. op een heel zacht vuur pruttelen, tot u een gladde, smeuïge saus krijgt. Roer regelmatig om, zodat de saus niet kan aanbranden (2).

  9. Doe de gestoofde champignons bij de kerriesaus.

  10. Bereid intussen de vis: laat 2 eetl. boter smelten in een brede kookpan en leg er de diepgevroren stukken zeewolffilets in. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.

  11. Dek de pan af en laat op een zacht vuur gaar smoren (10 tot 15 min., afhankelijk van de dikte van de vis).

  12. Voeg 1,5 dl gezeefd kookvocht van de vis bij de kerriesaus en laat nog even pruttelen.

  13. Afwerking:
  14. Schik de stukken vis op een schotel en lepel er wat saus over.

  15. Dien op met rijst of aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 44.6 g

Bekijk het recept digitaal