Zeewolffilets met prei
Zeewolffilets met prei

Zeewolffilets met prei

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 54 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng het water met de witte wijn, het citroensap, de diepgevroren soepgroenten, tijm, laurier, peterselie, peper en zout aan de kook en laat 5 min. doorkoken.

  3. Leg hierin de zeewolffilets, dek af en neem de pan na 2 min. van het vuur. De vis gaart vanzelf verder (1).

  4. Stoof de fijngesnipperde preien in wat boter (2). Voeg 2 eetl. kookvocht van de vis toe en laat op een zacht vuur gaar worden (± 20 min.).

  5. Voor de saus laat u 2 dl kookvocht in een braadpan tot de helft inkoken. Voeg er 2 dl room bij en laat al roerend tot de gewenste dikte inkoken.

  6. Afwerking:
  7. Schep de prei op een schotel. Schik daarop de visfilets en overgiet met de saus. Dien op met gekookte aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng het water met de witte wijn, het citroensap, de diepgevroren soepgroenten, tijm, laurier, peterselie, peper en zout aan de kook en laat 5 min. doorkoken.

  3. Leg hierin de zeewolffilets, dek af en neem de pan na 2 min. van het vuur. De vis gaart vanzelf verder (1).

  4. Stoof de fijngesnipperde preien in wat boter (2). Voeg 2 eetl. kookvocht van de vis toe en laat op een zacht vuur gaar worden (± 20 min.).

  5. Voor de saus laat u 2 dl kookvocht in een braadpan tot de helft inkoken. Voeg er 2 dl room bij en laat al roerend tot de gewenste dikte inkoken.

  6. Afwerking:
  7. Schep de prei op een schotel. Schik daarop de visfilets en overgiet met de saus. Dien op met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 54 g

Bekijk het recept digitaal