Smelt voor onze diepvriesproducten
Laat je verrassen door diepvries! Kies voor deze ultraverse ingrediënten en ontdek hoe handig ze zijn om mee te koken, zonder voedsel te verspillen. Je vindt onze tips per soort product.
Groenten
- Je kan diepvriesgroenten meteen verwerken in ovenschotels, soep, stoofpotjes of een saus.
- Maak je een quiche, een pizza of wil je de groenten bakken? Laat ze dan oppervlakkig ontdooien en bak ze op een hoog vuur, in verschilende kleine porties. Zo komt er niet te veel vocht vrij.
Fruit
Wil je diepvriesfuit mixen? Laat het eerst ± 10 min. ontdooien op kamertemperatuur. Zo beschadig je je mixer niet. Leg het fruit tijdens het ontdooien niet op elkaar: wanneer de bovenste stukjes ontdooien, loopt het water over de onderste stukjes. Die vormen dan een ijsblok. Fruit bewaar je 8 à 12 maanden in de diepvries.
Vis en schaaldieren
Rond onze diepvriesvis zit een fijn ijslaagje, die hem beschermt tegen uitdrogen en vriesbrand. Da’s goed voor de kwaliteit, maar om te koken heb je het niet nodig. Laat de vis dus oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
Vlees
Hoe lang je vlees kan bewaren in de diepvries verschilt van soort tot soort:
- gevogelte: tot 3 maanden
- varkensvlees: tot 2 maanden
- lamsvlees: tot 3 maanden
- rundsvlees: tot 9 maanden
Check altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking voor een optimale versheid.
- TGT (te gebruiken tot): na deze datum is het product niet meer geschikt voor consumptie.
- THT (ten minste houdbaar tot): na deze datum kan je het product nog eten, maar kijk, ruik en proef eerst.