Aardappelbloemen
Aardappelbloemen

Aardappelbloemen

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Gief af en snij de kanten van de aardappelen, zodat je rechthoeken krijgt.

  3. Kruid intussen de bloem met het lookpoeder, peper en zout.

  4. Leg 2 houten lepels op je snijplank en zet de aardappelen er rechtop tussen. Maak van boven naar beneden sneetjes in de aardappelen tot aan de lepels. Draai elke aardappel een kwart en snij nog eens in op dezelfde manier.

  5. Bestrooi de aardappelen met bloem en klop het teveel aan bloem af.

  6. Bak de aardappelbloemen 2 à 3 min. goudbruin in een friteuse op 175 °C.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Gief af en snij de kanten van de aardappelen, zodat je rechthoeken krijgt.

  3. Kruid intussen de bloem met het lookpoeder, peper en zout.

  4. Leg 2 houten lepels op je snijplank en zet de aardappelen er rechtop tussen. Maak van boven naar beneden sneetjes in de aardappelen tot aan de lepels. Draai elke aardappel een kwart en snij nog eens in op dezelfde manier.

  5. Bestrooi de aardappelen met bloem en klop het teveel aan bloem af.

  6. Bak de aardappelbloemen 2 à 3 min. goudbruin in een friteuse op 175 °C.

Bekijk het recept digitaal