In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
35 min.
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed
schoon onder koud water en kook ± 20 min.
gaar in lichtgezouten water. Gief af en snij
de kanten van de aardappelen, zodat je
rechthoeken krijgt.
Kruid intussen de bloem met het
lookpoeder, peper en zout.
Leg 2 houten lepels op je snijplank en
zet de aardappelen er rechtop tussen. Maak
van boven naar beneden sneetjes in de
aardappelen tot aan de lepels. Draai elke
aardappel een kwart en snij nog eens in op
dezelfde manier.
Bestrooi de aardappelen met bloem en
klop het teveel aan bloem af.
Bak de aardappelbloemen 2 à 3 min.
goudbruin in een friteuse op 175 °C.
Bereiding
Bereiding
Kookstand
In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
35 min.
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed
schoon onder koud water en kook ± 20 min.
gaar in lichtgezouten water. Gief af en snij
de kanten van de aardappelen, zodat je
rechthoeken krijgt.
Kruid intussen de bloem met het
lookpoeder, peper en zout.
Leg 2 houten lepels op je snijplank en
zet de aardappelen er rechtop tussen. Maak
van boven naar beneden sneetjes in de
aardappelen tot aan de lepels. Draai elke
aardappel een kwart en snij nog eens in op
dezelfde manier.
Bestrooi de aardappelen met bloem en
klop het teveel aan bloem af.
Bak de aardappelbloemen 2 à 3 min.
goudbruin in een friteuse op 175 °C.