Amandelkoekjes met butternutmousse, feta en coppa
Amandelkoekjes met butternutmousse, feta en coppa

Amandelkoekjes met butternutmousse, feta en coppa

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 0.1 g
Verzadigd vet 0.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Suiker 2.3 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitjes en de draden en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de sneetjes coppa naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn. Laat afkoelen op keukenpapier en verkruimel.

  7. Breng intussen de gevogeltefond met de butternut en de sjalot aan de kook in een kookpot. Kook ± 10 min., mix en kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

  8. Afwerking:
  9. Werk de amandelbroodkoekjes af met de butternutmousse. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de stukjes coppa.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitjes en de draden en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de sneetjes coppa naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn. Laat afkoelen op keukenpapier en verkruimel.

  7. Breng intussen de gevogeltefond met de butternut en de sjalot aan de kook in een kookpot. Kook ± 10 min., mix en kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

  8. Afwerking:
  9. Werk de amandelbroodkoekjes af met de butternutmousse. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de stukjes coppa.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 0.1 g
Verzadigd vet 0.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Suiker 2.3 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal