Apfelstrudel
Apfelstrudel

Apfelstrudel

40 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 50.7 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Meng de appelblokjes met de rozijnen, de kaneel en de amaretto in een kom. Bestrooi met de bruine suiker naar smaak.

  5. Bereiding:
  6. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de appelmengeling over in het midden. Plooi het bladerdeeg dicht zodat u een grote rechthoek bekomt. Plak de uiteinden dicht met lauw water.

  7. Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Bestrooi eventueel lichtjes met bruine suiker.

  8. Maak 3 à 4 schuine inkepingen aan de bovenkant van het deeg.

  9. Zet de bakplaat ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij de apfelstrudel in schuine repen en serveer met een bolletje ijs en een toefje slagroom.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil de appelen en snij in gelijke blokjes.

  4. Meng de appelblokjes met de rozijnen, de kaneel en de amaretto in een kom. Bestrooi met de bruine suiker naar smaak.

  5. Bereiding:
  6. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de appelmengeling over in het midden. Plooi het bladerdeeg dicht zodat u een grote rechthoek bekomt. Plak de uiteinden dicht met lauw water.

  7. Klop het ei los en bestrijk er het bladerdeeg mee. Bestrooi eventueel lichtjes met bruine suiker.

  8. Maak 3 à 4 schuine inkepingen aan de bovenkant van het deeg.

  9. Zet de bakplaat ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij de apfelstrudel in schuine repen en serveer met een bolletje ijs en een toefje slagroom.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 50.7 g
Eiwit 5.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewurztraminer `Réserve' A.O.P. Alsace

Bekijk het recept digitaal