Appel-perencake
Appel-perencake

Appel-perencake

1 u. 15 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Energie 1293 kj
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 35.4 g
Suiker 20.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 1 u. in de oven
  2. Schil het fruit. Rasp de peer en 1 appel en snij de tweede appel in schijfjes.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Meng de eieren en de zachte boter met de kloppers van de mixer.

  5. Meng de bloem, het zout en de geraspte appel en peer in een mengkom. Voeg het eiermengsel, de rietsuiker en de helft van het kaneelpoeder toe en mix 10 min.

  6. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Duw de schijfjes appel naast elkaar in het deeg. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  7. Laat de cake afkoelen op een taartrooster en snij in plakken. Roer de Griekse yoghurt los en schep een lepeltje op elk plakje cake. Bestrooi met de rest van het kaneelpoeder en werk af met enkele appelchips..

  8. Snij de kiwibes in schijfjes en schik tussen de appelchips.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 1 u. in de oven
  2. Schil het fruit. Rasp de peer en 1 appel en snij de tweede appel in schijfjes.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Meng de eieren en de zachte boter met de kloppers van de mixer.

  5. Meng de bloem, het zout en de geraspte appel en peer in een mengkom. Voeg het eiermengsel, de rietsuiker en de helft van het kaneelpoeder toe en mix 10 min.

  6. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Duw de schijfjes appel naast elkaar in het deeg. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  7. Laat de cake afkoelen op een taartrooster en snij in plakken. Roer de Griekse yoghurt los en schep een lepeltje op elk plakje cake. Bestrooi met de rest van het kaneelpoeder en werk af met enkele appelchips..

  8. Snij de kiwibes in schijfjes en schik tussen de appelchips.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Energie 1293 kj
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 35.4 g
Suiker 20.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal