- Bewaar

- Bewaar
Appelcake met honing
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil intussen de appelen en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Mix de boter en de lichtbruine suiker tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed.
-
Zeef er de bloem over en voeg het kaneelpoeder, het bakpoeder en het snuifje zout toe. Meng goed.
-
Meng de stukjes appel onder het beslag.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en leg op een rooster. Prik er enkele gaatjes in met een breinaald (een vork of mes kan ook) en lepel er de honing over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil intussen de appelen en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Mix de boter en de lichtbruine suiker tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed.
-
Zeef er de bloem over en voeg het kaneelpoeder, het bakpoeder en het snuifje zout toe. Meng goed.
-
Meng de stukjes appel onder het beslag.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en leg op een rooster. Prik er enkele gaatjes in met een breinaald (een vork of mes kan ook) en lepel er de honing over.