- Bewaar

- Bewaar
Appel-pompoencake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes. Laat diepgevroren pompoenblokjes oppervlakkig ontdooien.
-
Pers de citroen.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Mix de eidooiers met 150 g honing. Voeg de boter toe en mix tot een romige massa.
-
Voeg de zelfrijzende bloem, het snufje zout en de kaneel toe. Meng goed.
-
Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het deeg.
-
Meng er de appel- en pompoenblokjes voorzichtig onder.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.
-
Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Overgiet de cake met 2 eetl. honing.
Vervang de honing in de afwerking door ahornsiroop of bruine suiker. Welke bloem voor welk gebak? In uw Colruyt-winkel vindt u verschillende soorten bloem. Elke soort heeft zijn eigen toepassing. - Patisseriebloem kan u gebruiken voor elk soort gebak. - Zelfrijzende bloem is ook geschikt voor elk soort gebak. Omdat het een rijsmiddel bevat, hoeft u geen bakpoeder meer toe te voegen, tenzij u uw bereiding nog meer wil laten rijzen. - Vloeiende bloem is ideaal voor hartige sausen en beslag, bijvoorbeeld voor pannenkoeken. - Tarwebloem gebruikt u voor brood en pizzadeeg.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes. Laat diepgevroren pompoenblokjes oppervlakkig ontdooien.
-
Pers de citroen.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Mix de eidooiers met 150 g honing. Voeg de boter toe en mix tot een romige massa.
-
Voeg de zelfrijzende bloem, het snufje zout en de kaneel toe. Meng goed.
-
Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het deeg.
-
Meng er de appel- en pompoenblokjes voorzichtig onder.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.
-
Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Overgiet de cake met 2 eetl. honing.
Vervang de honing in de afwerking door ahornsiroop of bruine suiker. Welke bloem voor welk gebak? In uw Colruyt-winkel vindt u verschillende soorten bloem. Elke soort heeft zijn eigen toepassing. - Patisseriebloem kan u gebruiken voor elk soort gebak. - Zelfrijzende bloem is ook geschikt voor elk soort gebak. Omdat het een rijsmiddel bevat, hoeft u geen bakpoeder meer toe te voegen, tenzij u uw bereiding nog meer wil laten rijzen. - Vloeiende bloem is ideaal voor hartige sausen en beslag, bijvoorbeeld voor pannenkoeken. - Tarwebloem gebruikt u voor brood en pizzadeeg.