Appel-mueslicake
Appel-mueslicake

Appel-mueslicake

1 u. 10 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Besprenkel met citroensap.

  3. Indien u dat wenst kan u de grotere stukken noot wat kleiner maken.

  4. Bereiding:
  5. Klop met de mixer de eieren samen met de rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de kaneel en het snuifje zout.

  6. Voeg de boter toe en klop terug op.

  7. Zeef de bloem boven het beslag en doe er de appelblokjes, 3 eetl. muesli en de notenmengeling bij. Schep goed door het deeg.

  8. Boter een rechthoekige cakevorm in met 1 eetl. boter en strooi er 3 eetl. muesli in. Kantel de cakevorm eens in alle richtingen zodat ook de randen bedekt zijn met muesli.

  9. Schep het cakebeslag voorzichtig in de vorm en bak gedurende ± 50 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

Tip

- U kan variëren in de notensoorten en kiezen voor bv. uitsluitend cashewnoten of pijnboompitten. - Ook heel lekker: abrikozen i.p.v. appelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Besprenkel met citroensap.

  3. Indien u dat wenst kan u de grotere stukken noot wat kleiner maken.

  4. Bereiding:
  5. Klop met de mixer de eieren samen met de rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de kaneel en het snuifje zout.

  6. Voeg de boter toe en klop terug op.

  7. Zeef de bloem boven het beslag en doe er de appelblokjes, 3 eetl. muesli en de notenmengeling bij. Schep goed door het deeg.

  8. Boter een rechthoekige cakevorm in met 1 eetl. boter en strooi er 3 eetl. muesli in. Kantel de cakevorm eens in alle richtingen zodat ook de randen bedekt zijn met muesli.

  9. Schep het cakebeslag voorzichtig in de vorm en bak gedurende ± 50 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

Tip

- U kan variëren in de notensoorten en kiezen voor bv. uitsluitend cashewnoten of pijnboompitten. - Ook heel lekker: abrikozen i.p.v. appelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal