Appelcake met verse yoghurt
Appelcake met verse yoghurt

Appelcake met verse yoghurt

1 u.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Energie 371 kj
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 34.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 7.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. voorbereiding
  2. Snij de ongeschilde appelen in partjes.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Meng de bloem met het bakpoeder, het amandelmeel en een snuifje zout.

  5. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg de olie en de yoghurt toe en spatel onder het bloemmengsel.

  6. Giet het beslag in een bebloemde taartvorm. Beleg met partjes appel.

  7. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat een beetje afkoelen en haal uit de vorm.

  8. Bestrijk met de abrikozenconfituur, bestrooi met de bloemsuiker en snij in punten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. voorbereiding
  2. Snij de ongeschilde appelen in partjes.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Meng de bloem met het bakpoeder, het amandelmeel en een snuifje zout.

  5. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg de olie en de yoghurt toe en spatel onder het bloemmengsel.

  6. Giet het beslag in een bebloemde taartvorm. Beleg met partjes appel.

  7. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat een beetje afkoelen en haal uit de vorm.

  8. Bestrijk met de abrikozenconfituur, bestrooi met de bloemsuiker en snij in punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Energie 371 kj
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 34.2 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 7.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal