Bananen-perencake
Bananen-perencake

Bananen-perencake

Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 42.5 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de halve citroen.

  3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder.

  4. Plet de bananen.

  5. Schil de peren en snij in kleine stukjes.

  6. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  9. Meng de stukjes peer met de geplette bananen en besprenkel met het citroensap.

  10. Klop de eidooiers samen met de suiker op tot een luchtig, romig beslag (tot ruban kloppen).

  11. Meng er de gezeefde bloem met het bakpoeder, de kaneel, de karnemelk en de fruitmengeling onder.

  12. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het mengsel.

  13. Giet het deeg in een cakevorm en zet 1 u. 45 à 1 u.50 min. in de voorverwarmde oven. Dek na 1 u. af met bakpapier zodat de bovenkant niet te donker wordt. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de halve citroen.

  3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder.

  4. Plet de bananen.

  5. Schil de peren en snij in kleine stukjes.

  6. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  9. Meng de stukjes peer met de geplette bananen en besprenkel met het citroensap.

  10. Klop de eidooiers samen met de suiker op tot een luchtig, romig beslag (tot ruban kloppen).

  11. Meng er de gezeefde bloem met het bakpoeder, de kaneel, de karnemelk en de fruitmengeling onder.

  12. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het mengsel.

  13. Giet het deeg in een cakevorm en zet 1 u. 45 à 1 u.50 min. in de voorverwarmde oven. Dek na 1 u. af met bakpapier zodat de bovenkant niet te donker wordt. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 42.5 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 5.3 g

Bekijk het recept digitaal