Appel-pompoencake
Appel-pompoencake

Appel-pompoencake

1 u. 30 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 60 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes. Laat diepgevroren pompoenblokjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Pers de citroen.

  5. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Mix de eidooiers met 150 g honing. Voeg de boter toe en mix tot een romige massa.

  9. Voeg de zelfrijzende bloem, het snufje zout en de kaneel toe. Meng goed.

  10. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het deeg.

  11. Meng er de appel- en pompoenblokjes voorzichtig onder.

  12. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.

  13. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  15. Afwerking:
  16. Overgiet de cake met 2 eetl. honing.

Tip

Vervang de honing in de afwerking door ahornsiroop of bruine suiker. Welke bloem voor welk gebak? In uw Colruyt-winkel vindt u verschillende soorten bloem. Elke soort heeft zijn eigen toepassing. - Patisseriebloem kan u gebruiken voor elk soort gebak. - Zelfrijzende bloem is ook geschikt voor elk soort gebak. Omdat het een rijsmiddel bevat, hoeft u geen bakpoeder meer toe te voegen, tenzij u uw bereiding nog meer wil laten rijzen. - Vloeiende bloem is ideaal voor hartige sausen en beslag, bijvoorbeeld voor pannenkoeken. - Tarwebloem gebruikt u voor brood en pizzadeeg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in kleine blokjes. Laat diepgevroren pompoenblokjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Pers de citroen.

  5. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Mix de eidooiers met 150 g honing. Voeg de boter toe en mix tot een romige massa.

  9. Voeg de zelfrijzende bloem, het snufje zout en de kaneel toe. Meng goed.

  10. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het deeg.

  11. Meng er de appel- en pompoenblokjes voorzichtig onder.

  12. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.

  13. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  15. Afwerking:
  16. Overgiet de cake met 2 eetl. honing.

Tip

Vervang de honing in de afwerking door ahornsiroop of bruine suiker. Welke bloem voor welk gebak? In uw Colruyt-winkel vindt u verschillende soorten bloem. Elke soort heeft zijn eigen toepassing. - Patisseriebloem kan u gebruiken voor elk soort gebak. - Zelfrijzende bloem is ook geschikt voor elk soort gebak. Omdat het een rijsmiddel bevat, hoeft u geen bakpoeder meer toe te voegen, tenzij u uw bereiding nog meer wil laten rijzen. - Vloeiende bloem is ideaal voor hartige sausen en beslag, bijvoorbeeld voor pannenkoeken. - Tarwebloem gebruikt u voor brood en pizzadeeg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 43.6 g
Eiwit 60 g

Bekijk het recept digitaal