- Bewaar

- Bewaar
Appelflappen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat even rusten.
-
Rasp de schil van de citroen en rasp ook de gember. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng de rozijnen, veenbessen, citroenzeste, vanillezaadjes, kaneel en de gember onder de appelmoes.
-
Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol de vellen bladerdeeg uit ± 2 à 3 mm dikte. Snij elk vel bladerdeeg in 2 rechthoeken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schep telkens 1 à 2 el appelmoes op 1 helft van het bladerdeeg. Vouw het deeg over de compote dicht tot een rechthoek. Druk de zijkanten van elke appelflap goed dicht zodat de vulling er niet uitloopt.
-
Klop de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de appelflappen mee.
-
Bak 14 à 16 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.
Deze appelflappen zijn ook lichtjes lauw heel lekker. Verwarm ze eventueel opnieuw door ze 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven te zetten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat even rusten.
-
Rasp de schil van de citroen en rasp ook de gember. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng de rozijnen, veenbessen, citroenzeste, vanillezaadjes, kaneel en de gember onder de appelmoes.
-
Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol de vellen bladerdeeg uit ± 2 à 3 mm dikte. Snij elk vel bladerdeeg in 2 rechthoeken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schep telkens 1 à 2 el appelmoes op 1 helft van het bladerdeeg. Vouw het deeg over de compote dicht tot een rechthoek. Druk de zijkanten van elke appelflap goed dicht zodat de vulling er niet uitloopt.
-
Klop de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de appelflappen mee.
-
Bak 14 à 16 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.
Deze appelflappen zijn ook lichtjes lauw heel lekker. Verwarm ze eventueel opnieuw door ze 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven te zetten.