Appelflappen
Appelflappen

Appelflappen

1 u.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 231 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat even rusten.

  4. Rasp de schil van de citroen en rasp ook de gember. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng de rozijnen, veenbessen, citroenzeste, vanillezaadjes, kaneel en de gember onder de appelmoes.

  5. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol de vellen bladerdeeg uit ± 2 à 3 mm dikte. Snij elk vel bladerdeeg in 2 rechthoeken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schep telkens 1 à 2 el appelmoes op 1 helft van het bladerdeeg. Vouw het deeg over de compote dicht tot een rechthoek. Druk de zijkanten van elke appelflap goed dicht zodat de vulling er niet uitloopt.

  6. Klop de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de appelflappen mee.

  7. Bak 14 à 16 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.

Tip

Deze appelflappen zijn ook lichtjes lauw heel lekker. Verwarm ze eventueel opnieuw door ze 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven te zetten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat even rusten.

  4. Rasp de schil van de citroen en rasp ook de gember. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng de rozijnen, veenbessen, citroenzeste, vanillezaadjes, kaneel en de gember onder de appelmoes.

  5. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol de vellen bladerdeeg uit ± 2 à 3 mm dikte. Snij elk vel bladerdeeg in 2 rechthoeken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schep telkens 1 à 2 el appelmoes op 1 helft van het bladerdeeg. Vouw het deeg over de compote dicht tot een rechthoek. Druk de zijkanten van elke appelflap goed dicht zodat de vulling er niet uitloopt.

  6. Klop de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de appelflappen mee.

  7. Bak 14 à 16 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.

Tip

Deze appelflappen zijn ook lichtjes lauw heel lekker. Verwarm ze eventueel opnieuw door ze 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven te zetten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 231 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 24.4 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal