- Bewaar

- Bewaar
Auberginemousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de aubergines in de lengte in 4. Maak enkele inkepingen in het vruchtvlees en schik in een ovenschotel.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn en strooi over de aubergines.
-
Besprenkel de groenten met de olijfolie en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Zet de ovenschotel 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Hol de aubergines uit met een lepel en doe het vruchtvlees, de ui en het knoflook in een kom. Voeg de ketchup en de verse kaas toe en mix tot een gladde mousse. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Deze mousse is ideaal voor het garneren van kerstomaatjes, schijfjes komkommer, artisjokbodems, witloofblaadjes of toastjes. U kan ze ook gebruiken als dipsaus voor grissini waarrond een sneetje gerookte ham is gewikkeld.
Ideetje voor een voorgerecht: Besmeer enkele sneetjes gerookte zalm met auberginemousse en rol op tot cannelloni. Serveer ze op een bedje van gemengde slascheuten en werk het bordje af met een schijfje citroen en enkele halve kerstomaatjes. Geef er een stukje stokbrood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de aubergines in de lengte in 4. Maak enkele inkepingen in het vruchtvlees en schik in een ovenschotel.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn en strooi over de aubergines.
-
Besprenkel de groenten met de olijfolie en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Zet de ovenschotel 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Hol de aubergines uit met een lepel en doe het vruchtvlees, de ui en het knoflook in een kom. Voeg de ketchup en de verse kaas toe en mix tot een gladde mousse. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking:
-
Deze mousse is ideaal voor het garneren van kerstomaatjes, schijfjes komkommer, artisjokbodems, witloofblaadjes of toastjes. U kan ze ook gebruiken als dipsaus voor grissini waarrond een sneetje gerookte ham is gewikkeld.
Ideetje voor een voorgerecht: Besmeer enkele sneetjes gerookte zalm met auberginemousse en rol op tot cannelloni. Serveer ze op een bedje van gemengde slascheuten en werk het bordje af met een schijfje citroen en enkele halve kerstomaatjes. Geef er een stukje stokbrood bij.