Auberginemousse
Auberginemousse

Auberginemousse

45 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de aubergines in de lengte in 4. Maak enkele inkepingen in het vruchtvlees en schik in een ovenschotel.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn en strooi over de aubergines.

  4. Besprenkel de groenten met de olijfolie en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Zet de ovenschotel 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Hol de aubergines uit met een lepel en doe het vruchtvlees, de ui en het knoflook in een kom. Voeg de ketchup en de verse kaas toe en mix tot een gladde mousse. Zet in de koelkast tot gebruik.

  6. Afwerking:
  7. Deze mousse is ideaal voor het garneren van kerstomaatjes, schijfjes komkommer, artisjokbodems, witloofblaadjes of toastjes. U kan ze ook gebruiken als dipsaus voor grissini waarrond een sneetje gerookte ham is gewikkeld.

Tip

Ideetje voor een voorgerecht: Besmeer enkele sneetjes gerookte zalm met auberginemousse en rol op tot cannelloni. Serveer ze op een bedje van gemengde slascheuten en werk het bordje af met een schijfje citroen en enkele halve kerstomaatjes. Geef er een stukje stokbrood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de aubergines in de lengte in 4. Maak enkele inkepingen in het vruchtvlees en schik in een ovenschotel.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn en strooi over de aubergines.

  4. Besprenkel de groenten met de olijfolie en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Zet de ovenschotel 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Hol de aubergines uit met een lepel en doe het vruchtvlees, de ui en het knoflook in een kom. Voeg de ketchup en de verse kaas toe en mix tot een gladde mousse. Zet in de koelkast tot gebruik.

  6. Afwerking:
  7. Deze mousse is ideaal voor het garneren van kerstomaatjes, schijfjes komkommer, artisjokbodems, witloofblaadjes of toastjes. U kan ze ook gebruiken als dipsaus voor grissini waarrond een sneetje gerookte ham is gewikkeld.

Tip

Ideetje voor een voorgerecht: Besmeer enkele sneetjes gerookte zalm met auberginemousse en rol op tot cannelloni. Serveer ze op een bedje van gemengde slascheuten en werk het bordje af met een schijfje citroen en enkele halve kerstomaatjes. Geef er een stukje stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal