Avocadohummus
Avocadohummus

Avocadohummus

10 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 14 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 0.8 g
Vezel 4 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Mix samen met het gepelde knoflook, de tahin, de koriander, het komijnpoeder en 2 eetl. olijfolie tot een gladde massa.

  3. Pers de limoen en mix samen met het vruchtvlees van de avocado's onder de hummus. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Doe de avocadohummus in een potje en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Geef nog een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Mix samen met het gepelde knoflook, de tahin, de koriander, het komijnpoeder en 2 eetl. olijfolie tot een gladde massa.

  3. Pers de limoen en mix samen met het vruchtvlees van de avocado's onder de hummus. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Doe de avocadohummus in een potje en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Geef nog een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 14 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 0.8 g
Vezel 4 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal