Banaan-pannenkoekenbrochette
Banaan-pannenkoekenbrochette

Banaan-pannenkoekenbrochette

Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 25.9 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bananen in schijfjes van ± 3 cm dik.

  4. Bereiding:
  5. Maak het pannenkoekenbeslag: meng de bloem, de eieren, de melk, de suiker en de vanillesuiker in een kom tot een glad beslag.

  6. Smelt per pannenkoek 1/2 eetl. boter in een koekenpan. Bak 10 pannenkoeken en laat afkoelen.

  7. Meng intussen de ricotta met de chocopasta, het cacaopoeder en het zout.

  8. Besmeer de pannenkoeken met de ricottavulling en rol ze strak op.

  9. Snij de pannenkoeken in stukken van ± 3 cm.

  10. Maak de brochettes: prik afwisselend schijfjes banaan en stukken pannenkoek op 20 spiesjes.

Tip

Als je de brochettes vooraf maakt, besprenkel de bananen dan met citroensap. Zo verkleuren ze niet.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bananen in schijfjes van ± 3 cm dik.

  4. Bereiding:
  5. Maak het pannenkoekenbeslag: meng de bloem, de eieren, de melk, de suiker en de vanillesuiker in een kom tot een glad beslag.

  6. Smelt per pannenkoek 1/2 eetl. boter in een koekenpan. Bak 10 pannenkoeken en laat afkoelen.

  7. Meng intussen de ricotta met de chocopasta, het cacaopoeder en het zout.

  8. Besmeer de pannenkoeken met de ricottavulling en rol ze strak op.

  9. Snij de pannenkoeken in stukken van ± 3 cm.

  10. Maak de brochettes: prik afwisselend schijfjes banaan en stukken pannenkoek op 20 spiesjes.

Tip

Als je de brochettes vooraf maakt, besprenkel de bananen dan met citroensap. Zo verkleuren ze niet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 8.3 g
Koolhydraat 25.9 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal