Biefstuk met champignonsaus, krulandijvie en versgebakken frietjes
Biefstuk met champignonsaus, krulandijvie en versgebakken frietjes

Biefstuk met champignonsaus, krulandijvie en versgebakken frietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 28.3 g
Eiwit 49.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren biefstukken volledig ontdooien.

  4. Snij de champignons in dunne plakjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Haal de blaadjes van de kervel en hak fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in staafjes van 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  8. Snij de halve rode ui in dunne ringen en besprenkel met 1 eetl. sherryazijn.

  9. Meng 1 eetl. sherryzazijn met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Kruid de steaks met zwarte peper en zout langs beide kanten.

  11. Bereiding:
  12. Leg een portie frietjes 3 à 4 min. in het frituurmandje op 140 °C. Zorg dat ze volledig onderstaan (bak dus niet te veel frietjes in 1 keer). Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  14. Voeg de plakjes champignon, het laurierblaadje en de takjes tijm toe en laat al roerend enkele min. bakken. Voeg de witte wijn toe en laat even pruttelen op een hoog vuur.

  15. Doe er de room bij en laat lichtjes inkoken.

  16. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de steaks aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  17. Verhoog ondertussen de temperatuur van de frituurpan naar 180 °C en bak de frietjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier (dan worden ze krokant).

  18. Verwijder het laurierblaadje en de tijm uit de champignonsaus en voeg de fijngehakte kervel toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  19. Besprenkel de krulandijvie met de dressing en voeg de uiringen toe.

  20. Afwerking:
  21. Verdeel de steaks over de borden, geef er het slaatje en de frietjes bij en lepel de champignonsaus over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren biefstukken volledig ontdooien.

  4. Snij de champignons in dunne plakjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Haal de blaadjes van de kervel en hak fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in staafjes van 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  8. Snij de halve rode ui in dunne ringen en besprenkel met 1 eetl. sherryazijn.

  9. Meng 1 eetl. sherryzazijn met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Kruid de steaks met zwarte peper en zout langs beide kanten.

  11. Bereiding:
  12. Leg een portie frietjes 3 à 4 min. in het frituurmandje op 140 °C. Zorg dat ze volledig onderstaan (bak dus niet te veel frietjes in 1 keer). Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  14. Voeg de plakjes champignon, het laurierblaadje en de takjes tijm toe en laat al roerend enkele min. bakken. Voeg de witte wijn toe en laat even pruttelen op een hoog vuur.

  15. Doe er de room bij en laat lichtjes inkoken.

  16. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de steaks aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  17. Verhoog ondertussen de temperatuur van de frituurpan naar 180 °C en bak de frietjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier (dan worden ze krokant).

  18. Verwijder het laurierblaadje en de tijm uit de champignonsaus en voeg de fijngehakte kervel toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  19. Besprenkel de krulandijvie met de dressing en voeg de uiringen toe.

  20. Afwerking:
  21. Verdeel de steaks over de borden, geef er het slaatje en de frietjes bij en lepel de champignonsaus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 28.3 g
Eiwit 49.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Grande Réserve bruin Trappistenbier Wijn Château Mauléon Caramany A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bekijk het recept digitaal