Bloemkoolpizza met gele en rode paprika
Bloemkoolpizza met gele en rode paprika

Bloemkoolpizza met gele en rode paprika

1 u.
Hoofdgerecht
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 27.1 g
Koolhydraat 27.5 g
Suiker 24.8 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 54.4 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de bloemkool in roosjes en rasp ze fijn of mix kort tot korrels met de staafmixer of in de blender. - Snij de rode en de gele paprika in ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. - Snij de kerstomaten in 2. - Snij de mozzarella in plakjes. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de bloemkoolkorrels 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.

  6. Meng de afgekoelde bloemkool met de eieren en de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Verdeel in 2 bolletjes.

  7. Rol elk bolletje uit tot een pizzabodem (Ø ± 25 cm) en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal uit de oven en verdeel er de passata over. Leg er de paprika's, de kerstomaten en de mozzarella op en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de oregano en peper.

  9. Zet 10 min. in de hete oven. Haal uit de oven en werk af met de blaadjes basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de bloemkool in roosjes en rasp ze fijn of mix kort tot korrels met de staafmixer of in de blender. - Snij de rode en de gele paprika in ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. - Snij de kerstomaten in 2. - Snij de mozzarella in plakjes. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de bloemkoolkorrels 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.

  6. Meng de afgekoelde bloemkool met de eieren en de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Verdeel in 2 bolletjes.

  7. Rol elk bolletje uit tot een pizzabodem (Ø ± 25 cm) en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal uit de oven en verdeel er de passata over. Leg er de paprika's, de kerstomaten en de mozzarella op en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de oregano en peper.

  9. Zet 10 min. in de hete oven. Haal uit de oven en werk af met de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 27.1 g
Koolhydraat 27.5 g
Suiker 24.8 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 54.4 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Wijn Château de Castets `Vieilles Vignes' - A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal