Bordje vol zoets
Bordje vol zoets

Bordje vol zoets

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 42.8 g
Verzadigd vet 26.2 g
Koolhydraat 89.5 g
Suiker 76 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  3. Klop de room stevig op.

  4. Mix de mascarpone met de bloemsuiker en de gesmolten witte chocolade tot een homogene massa. Vouw er voorzichtig de opgeklopte room onder met een houten lepel. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Haal het klokhuis met een appelboor uit de appelen en snij ze in 2. Snij fijne inkepingen in de bolle kant van de appel (leg daarvoor een halve appel met de bolle kant naar boven op het aanrecht, leg aan beide kanten van de appel een broodplankje en snij tot op de plankjes). Besprenkel met de honing en bestrooi met de kaneel. Leg in een ovenschaal en bak 10 tot 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Leg de diepgevroren wafel in de voorverwarmde oven (baktijd : zie verpakking). Snij in de lengte in 4.

  9. Afwerking:
  10. Leg een stukje wafel op elk bord en leg er een Mellow Cake naast. Schep met 2 eetlepels 3 quenelles wittechocolademousse op het bord. Schik er de rodevruchtensalade tussen. Leg een halve ovenappel aan de andere kant van de wafel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  3. Klop de room stevig op.

  4. Mix de mascarpone met de bloemsuiker en de gesmolten witte chocolade tot een homogene massa. Vouw er voorzichtig de opgeklopte room onder met een houten lepel. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Haal het klokhuis met een appelboor uit de appelen en snij ze in 2. Snij fijne inkepingen in de bolle kant van de appel (leg daarvoor een halve appel met de bolle kant naar boven op het aanrecht, leg aan beide kanten van de appel een broodplankje en snij tot op de plankjes). Besprenkel met de honing en bestrooi met de kaneel. Leg in een ovenschaal en bak 10 tot 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Leg de diepgevroren wafel in de voorverwarmde oven (baktijd : zie verpakking). Snij in de lengte in 4.

  9. Afwerking:
  10. Leg een stukje wafel op elk bord en leg er een Mellow Cake naast. Schep met 2 eetlepels 3 quenelles wittechocolademousse op het bord. Schik er de rodevruchtensalade tussen. Leg een halve ovenappel aan de andere kant van de wafel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 42.8 g
Verzadigd vet 26.2 g
Koolhydraat 89.5 g
Suiker 76 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal