- Bewaar

- Bewaar
Bulgur met butternut, spinazie en spliterwtenballetjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Berton de Crillon A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Snij de butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de spliterwten 20 min. gaar in water. Giet af.
-
Breng intussen 5 dl water aan de kook en los het bouillonblokje op. Roer er de bulgur onder en laat 10 à 15 min. zwellen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de blokjes butternut 10 min. Kruid met de komijn, de koriander en 1/2 koffiel. paprikapoeder. Roer er de spinazie onder en laat 5 à 10 min. slinken. Kruid met peper en zout.
-
Doe intussen de gekookte spliterwten samen met de fijngesnipperde gember, de sjalot, de peterselie, de cashewnoten en het sap van de halve citroen in een maatbeker. Mix tot een puree. Roer er de bloem onder en kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes ± 10 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Breng de skyr op smaak met 1/2 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.
-
Meng de groenten onder de bulgur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de bulgur en de groenten over de borden. Werk af met de balletjes en 1 eetl. gekruide skyr. Bestrooi met de pompoenpitten.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Berton de Crillon A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Snij de butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de spliterwten 20 min. gaar in water. Giet af.
-
Breng intussen 5 dl water aan de kook en los het bouillonblokje op. Roer er de bulgur onder en laat 10 à 15 min. zwellen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de blokjes butternut 10 min. Kruid met de komijn, de koriander en 1/2 koffiel. paprikapoeder. Roer er de spinazie onder en laat 5 à 10 min. slinken. Kruid met peper en zout.
-
Doe intussen de gekookte spliterwten samen met de fijngesnipperde gember, de sjalot, de peterselie, de cashewnoten en het sap van de halve citroen in een maatbeker. Mix tot een puree. Roer er de bloem onder en kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes ± 10 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Breng de skyr op smaak met 1/2 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.
-
Meng de groenten onder de bulgur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de bulgur en de groenten over de borden. Werk af met de balletjes en 1 eetl. gekruide skyr. Bestrooi met de pompoenpitten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Berton de Crillon A.O.P. Ventoux