Butternutsoep met kokos en gerookte eend
Butternutsoep met kokos en gerookte eend

Butternutsoep met kokos en gerookte eend

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 4.3 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 8 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pompoen en snij in gelijke blokjes.

  4. Snij de prei in reepjes en snipper de ui fijn.

  5. Snij het citroengras in de lengte in 2.

  6. Plooi de gerookte eendenmagret in 2 en prik op een gehalveerde stengel citroengras.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de arachideolie in een kookpot en stoof de ui, de prei en de pompoen 4 à 5 min. Overgiet met 1 L water en voeg het bouillonblokje toe. Laat ± 15 min. sudderen. Mix fijn.

  9. Schep de soep in diepe borden. Lepel er in het midden een beetje kokosroom op en garneer met de preischeuten en de eendenmagret. Kruid met peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pompoen en snij in gelijke blokjes.

  4. Snij de prei in reepjes en snipper de ui fijn.

  5. Snij het citroengras in de lengte in 2.

  6. Plooi de gerookte eendenmagret in 2 en prik op een gehalveerde stengel citroengras.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de arachideolie in een kookpot en stoof de ui, de prei en de pompoen 4 à 5 min. Overgiet met 1 L water en voeg het bouillonblokje toe. Laat ± 15 min. sudderen. Mix fijn.

  9. Schep de soep in diepe borden. Lepel er in het midden een beetje kokosroom op en garneer met de preischeuten en de eendenmagret. Kruid met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 5.7 g
Suiker 4.3 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 8 g
Zout 2.2 g

Bekijk het recept digitaal