Cannelloni-gratin met witloof en kaassaus
Cannelloni-gratin met witloof en kaassaus

Cannelloni-gratin met witloof en kaassaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 48.6 g
Eiwit 24 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.

  3. Verwijder de korst van de blauwgeaderde kaas en snij de kaas in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de reepjes witloof 5 à 7 min. op een matig vuur.

  7. Vul de cannelloni met het witloof en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.

  8. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en klop tot een gebonden saus.

  9. Laat de kaasblokjes al roerend smelten in de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Giet de kaassaus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte gruyère. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Liever met vlees? Voeg dan gebakken spekblokjes of hamreepjes toe aan het gebakken witloof voor u de cannelloni vult.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.

  3. Verwijder de korst van de blauwgeaderde kaas en snij de kaas in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de reepjes witloof 5 à 7 min. op een matig vuur.

  7. Vul de cannelloni met het witloof en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.

  8. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en klop tot een gebonden saus.

  9. Laat de kaasblokjes al roerend smelten in de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Giet de kaassaus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte gruyère. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Liever met vlees? Voeg dan gebakken spekblokjes of hamreepjes toe aan het gebakken witloof voor u de cannelloni vult.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 48.6 g
Eiwit 24 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal