- Bewaar

- Bewaar
Cannelloni-gratin met witloof en kaassaus
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.
-
Verwijder de korst van de blauwgeaderde kaas en snij de kaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de reepjes witloof 5 à 7 min. op een matig vuur.
-
Vul de cannelloni met het witloof en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en klop tot een gebonden saus.
-
Laat de kaasblokjes al roerend smelten in de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de kaassaus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte gruyère. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
Liever met vlees? Voeg dan gebakken spekblokjes of hamreepjes toe aan het gebakken witloof voor u de cannelloni vult.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes.
-
Verwijder de korst van de blauwgeaderde kaas en snij de kaas in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de reepjes witloof 5 à 7 min. op een matig vuur.
-
Vul de cannelloni met het witloof en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en klop tot een gebonden saus.
-
Laat de kaasblokjes al roerend smelten in de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de kaassaus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte gruyère. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
Liever met vlees? Voeg dan gebakken spekblokjes of hamreepjes toe aan het gebakken witloof voor u de cannelloni vult.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië