Carpaccio van lentegroenten
Carpaccio van lentegroenten

Carpaccio van lentegroenten

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 25.1 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 11.2 g
Suiker 8.1 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Schil de koolrabi. Snij samen met de ongeschilde courgette in dunne halvemaantjes met een mes of een mandoline. - Snij het hoedje van de paprika en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in ringen. - Snij de rode ui in ringen. - Snij de radijzen in heel fijne plakjes. - Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snipper samen met de platte peterselie fijn. - Pers de limoen.

  3. Bereiding:
  4. Maak de dressing: pers het knoflook en meng met het limoensap, de olijfolie, de ahornsiroop, de groene kruiden, zwarte peper en zout.

  5. Verdeel de groenten en de rode ui door elkaar over de borden en besprenkel met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Schil de koolrabi. Snij samen met de ongeschilde courgette in dunne halvemaantjes met een mes of een mandoline. - Snij het hoedje van de paprika en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in ringen. - Snij de rode ui in ringen. - Snij de radijzen in heel fijne plakjes. - Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snipper samen met de platte peterselie fijn. - Pers de limoen.

  3. Bereiding:
  4. Maak de dressing: pers het knoflook en meng met het limoensap, de olijfolie, de ahornsiroop, de groene kruiden, zwarte peper en zout.

  5. Verdeel de groenten en de rode ui door elkaar over de borden en besprenkel met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 25.1 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 11.2 g
Suiker 8.1 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland Exotische witte wijn met aroma's van guave, passievrucht en buxus. Zowel in de neus als in de mond aangenaam fris.

Bekijk het recept digitaal