- Bewaar

- Bewaar
Chateaubriand met sausduo
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Breng 300 ml kalfsfond aan de kook met de witte wijn en laat 1/3 inkoken. Giet er de room bij en laat nog 2 min. koken.
-
Bereid met de helft van dit mengsel de dragonsaus. Voeg de mosterd en dragon toe en roer goed om.
-
Bereid met de andere helft de tomatensaus. Roer er 1 eetl. maderawijn, 1 eetl. tomatenketchup en enkele druppels worcestersaus door. Kruid met paprikapoeder en enkele druppels tabasco.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan elke kant in 2 min. goudbruin.
-
Laat op een zachter vuur verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees.
-
Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet 100 ml kalfsfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat even goed doorkoken.
-
Verdeel het braadvocht over de dragon- en tomatensaus. Laat ze elk nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien het vlees op met het sausduo, bonen-spekrolletjes of sla en frietjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Breng 300 ml kalfsfond aan de kook met de witte wijn en laat 1/3 inkoken. Giet er de room bij en laat nog 2 min. koken.
-
Bereid met de helft van dit mengsel de dragonsaus. Voeg de mosterd en dragon toe en roer goed om.
-
Bereid met de andere helft de tomatensaus. Roer er 1 eetl. maderawijn, 1 eetl. tomatenketchup en enkele druppels worcestersaus door. Kruid met paprikapoeder en enkele druppels tabasco.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan elke kant in 2 min. goudbruin.
-
Laat op een zachter vuur verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees.
-
Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet 100 ml kalfsfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat even goed doorkoken.
-
Verdeel het braadvocht over de dragon- en tomatensaus. Laat ze elk nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien het vlees op met het sausduo, bonen-spekrolletjes of sla en frietjes.