Chateaubriand met sausduo
Chateaubriand met sausduo

Chateaubriand met sausduo

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 42.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 300 ml kalfsfond aan de kook met de witte wijn en laat 1/3 inkoken. Giet er de room bij en laat nog 2 min. koken.

  3. Bereid met de helft van dit mengsel de dragonsaus. Voeg de mosterd en dragon toe en roer goed om.

  4. Bereid met de andere helft de tomatensaus. Roer er 1 eetl. maderawijn, 1 eetl. tomatenketchup en enkele druppels worcestersaus door. Kruid met paprikapoeder en enkele druppels tabasco.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan elke kant in 2 min. goudbruin.

  7. Laat op een zachter vuur verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees.

  8. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  9. Giet 100 ml kalfsfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat even goed doorkoken.

  10. Verdeel het braadvocht over de dragon- en tomatensaus. Laat ze elk nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Dien het vlees op met het sausduo, bonen-spekrolletjes of sla en frietjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 300 ml kalfsfond aan de kook met de witte wijn en laat 1/3 inkoken. Giet er de room bij en laat nog 2 min. koken.

  3. Bereid met de helft van dit mengsel de dragonsaus. Voeg de mosterd en dragon toe en roer goed om.

  4. Bereid met de andere helft de tomatensaus. Roer er 1 eetl. maderawijn, 1 eetl. tomatenketchup en enkele druppels worcestersaus door. Kruid met paprikapoeder en enkele druppels tabasco.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan elke kant in 2 min. goudbruin.

  7. Laat op een zachter vuur verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees.

  8. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  9. Giet 100 ml kalfsfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat even goed doorkoken.

  10. Verdeel het braadvocht over de dragon- en tomatensaus. Laat ze elk nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Dien het vlees op met het sausduo, bonen-spekrolletjes of sla en frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 42.4 g

Bekijk het recept digitaal