Chocolade-mascarponetaart met pistache en frambozen
Chocolade-mascarponetaart met pistache en frambozen

Chocolade-mascarponetaart met pistache en frambozen

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2029 kj
Energie 485 kcal
Vet 33 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 38.8 g
Suiker 28.3 g
Vezel 2 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (5 min.)

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:

  6. (30 min.)

  7. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de buitenste 1,5 cm naar binnen in de vorm van een rechthoek. Prik er gaatjes in met een vork. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt intussen de witte chocolade au bain_x0002_marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Meng onder de mascarpone. Doe er de suiker en het vanille-extract bij en meng goed.

  9. Verdeel de mengeling over het gebakken bladerdeeg en schik er de frambozen op.

  10. Afwerking:

  11. Bestrooi net voor het opdienen met de bloemsuiker en de pistachenoten. Werk af met de munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (5 min.)

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:

  6. (30 min.)

  7. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de buitenste 1,5 cm naar binnen in de vorm van een rechthoek. Prik er gaatjes in met een vork. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt intussen de witte chocolade au bain_x0002_marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Meng onder de mascarpone. Doe er de suiker en het vanille-extract bij en meng goed.

  9. Verdeel de mengeling over het gebakken bladerdeeg en schik er de frambozen op.

  10. Afwerking:

  11. Bestrooi net voor het opdienen met de bloemsuiker en de pistachenoten. Werk af met de munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2029 kj
Energie 485 kcal
Vet 33 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 38.8 g
Suiker 28.3 g
Vezel 2 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal