Chocoladekerstkrans met veenbessencompote en gesuikerde viooltjes
Chocoladekerstkrans met veenbessencompote en gesuikerde viooltjes

Chocoladekerstkrans met veenbessencompote en gesuikerde viooltjes

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 28.7 g
Suiker 20.1 g
Vezel 2 g
Eiwit 5.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 1 u. 15 min. + afkoelen)

  3. Laat de frambozencoulis helemaal ontdooien.

  4. Maak de chocoladecake met de mix voor chocoladecake, 125 g boter, 3 eieren en 4 eetl. melk (instructies: zie verpakking). Gebruik een tulbandvorm. Laat de cake na het bakken helemaal afkoelen.

  5. Maak ondertussen de veenbessencompote: kook de veenbessen samen met 1 kaneelstokje en de bloemsuiker ± 5 min. in een kookpot. Laat afkoelen en voeg de ontdooide frambozencoulis toe.

  6. Klop het eiwit los met een vork. Bestrijk de helft van de viooltjes met het eiwit (doe dit met een keukenpenseel) en bestrooi met de kristalsuiker. Laat drogen op kamertemperatuur. Hou de andere helft apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Maak het glazuur van de chocoladecake (instructies: zie verpakking) en werk de cake hiermee af.

  9. Snij de carambola in fijne plakjes.

  10. Afwerking:
  11. Werk de cake af met de veenbessencompote, de carambola, de granaatappelpitten, de resterende kaneelstokjes, de gesuikerde viooltjes en de niet-gesuikerde viooltjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 1 u. 15 min. + afkoelen)

  3. Laat de frambozencoulis helemaal ontdooien.

  4. Maak de chocoladecake met de mix voor chocoladecake, 125 g boter, 3 eieren en 4 eetl. melk (instructies: zie verpakking). Gebruik een tulbandvorm. Laat de cake na het bakken helemaal afkoelen.

  5. Maak ondertussen de veenbessencompote: kook de veenbessen samen met 1 kaneelstokje en de bloemsuiker ± 5 min. in een kookpot. Laat afkoelen en voeg de ontdooide frambozencoulis toe.

  6. Klop het eiwit los met een vork. Bestrijk de helft van de viooltjes met het eiwit (doe dit met een keukenpenseel) en bestrooi met de kristalsuiker. Laat drogen op kamertemperatuur. Hou de andere helft apart voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Maak het glazuur van de chocoladecake (instructies: zie verpakking) en werk de cake hiermee af.

  9. Snij de carambola in fijne plakjes.

  10. Afwerking:
  11. Werk de cake af met de veenbessencompote, de carambola, de granaatappelpitten, de resterende kaneelstokjes, de gesuikerde viooltjes en de niet-gesuikerde viooltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 28.7 g
Suiker 20.1 g
Vezel 2 g
Eiwit 5.8 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal