Citroenmadeleintjes gevuld met frambozen
Citroenmadeleintjes gevuld met frambozen

Citroenmadeleintjes gevuld met frambozen

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 17.2 g
Suiker 10.7 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de citroenschil.

  3. Snij de frambozen in 2.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  7. Meng de bloem met de suiker, de citroenzeste en het bakpoeder. Roer er de gesmolten boter onder. Klop er daarna de eieren onder.

  8. Giet het deeg in 6 vormpjes van een madeleinevorm en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Meng intussen de bloemsuiker met de roomkaas.

  10. Snij de madeleines in de lengte in 2 en besmeer de onderste helft met de roomkaas. Verdeel er de halve frambozen over en zet er de bovenste helft op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de citroenschil.

  3. Snij de frambozen in 2.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  7. Meng de bloem met de suiker, de citroenzeste en het bakpoeder. Roer er de gesmolten boter onder. Klop er daarna de eieren onder.

  8. Giet het deeg in 6 vormpjes van een madeleinevorm en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Meng intussen de bloemsuiker met de roomkaas.

  10. Snij de madeleines in de lengte in 2 en besmeer de onderste helft met de roomkaas. Verdeel er de halve frambozen over en zet er de bovenste helft op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 17.2 g
Suiker 10.7 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal