Citroentaart met cashewnoten
Citroentaart met cashewnoten

Citroentaart met cashewnoten

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1142 kcal
Vet 76.6 g
Verzadigd vet 45.4 g
Koolhydraat 97.1 g
Suiker 32 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 12.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 12u. weken)

  3. De dag voordien
  4. Laat 150 g cashewnoten 12 u. weken in water. Spoel onder koud water.

  5. Op het moment zelf
  6. Meng het lijnzaad met 3 eetl. lauw water. Laat 10 min. zwellen.

  7. Hak 30 g cashewnoten fijn.

  8. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers de citroenen (u hebt ± 1,2 dl sap nodig).

  9. Snij 2 schijfjes van de halve sinaasappel.

  10. Trek de blaadjes van het takje munt.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Smelt 100 g kokosolie in een steelpan. Neem van het vuur en doe in een kom. Voeg de fijngehakte cashewnoten, het lijnzaad, de bloem, 40 g rietsuiker, het amandelpoeder en 1 mespuntje zout toe. Kneed goed.

  14. Smelt 1 eetl. kokosolie in dezelfde steelpan en vet er een taartvorm mee in. U kan de taartvorm ook bedekken met bakpapier. Verdeel er het deeg over en druk goed aan. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  15. Smelt intussen opnieuw 100 g kokosolie in dezelfde steelpan. Doe in een mengkom en mix samen met de geweekte cashewnoten, het citroensap, 45 g rietsuiker, de kurkuma en 1 mespuntje zout zo glad mogelijk.

  16. Verdeel de vulling over de taartvorm en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.

  17. Afwerking:
  18. Werk de taart af met de sinaasappelschijfjes, de blauwe bessen, de takjes tijm en de blaadjes munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 12u. weken)

  3. De dag voordien
  4. Laat 150 g cashewnoten 12 u. weken in water. Spoel onder koud water.

  5. Op het moment zelf
  6. Meng het lijnzaad met 3 eetl. lauw water. Laat 10 min. zwellen.

  7. Hak 30 g cashewnoten fijn.

  8. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers de citroenen (u hebt ± 1,2 dl sap nodig).

  9. Snij 2 schijfjes van de halve sinaasappel.

  10. Trek de blaadjes van het takje munt.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Smelt 100 g kokosolie in een steelpan. Neem van het vuur en doe in een kom. Voeg de fijngehakte cashewnoten, het lijnzaad, de bloem, 40 g rietsuiker, het amandelpoeder en 1 mespuntje zout toe. Kneed goed.

  14. Smelt 1 eetl. kokosolie in dezelfde steelpan en vet er een taartvorm mee in. U kan de taartvorm ook bedekken met bakpapier. Verdeel er het deeg over en druk goed aan. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  15. Smelt intussen opnieuw 100 g kokosolie in dezelfde steelpan. Doe in een mengkom en mix samen met de geweekte cashewnoten, het citroensap, 45 g rietsuiker, de kurkuma en 1 mespuntje zout zo glad mogelijk.

  16. Verdeel de vulling over de taartvorm en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.

  17. Afwerking:
  18. Werk de taart af met de sinaasappelschijfjes, de blauwe bessen, de takjes tijm en de blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1142 kcal
Vet 76.6 g
Verzadigd vet 45.4 g
Koolhydraat 97.1 g
Suiker 32 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 12.5 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal