- Bewaar

- Bewaar
Citroentaart met cashewnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 12u. weken)
-
De dag voordien
-
Laat 150 g cashewnoten 12 u. weken in water. Spoel onder koud water.
-
Op het moment zelf
-
Meng het lijnzaad met 3 eetl. lauw water. Laat 10 min. zwellen.
-
Hak 30 g cashewnoten fijn.
-
Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers de citroenen (u hebt ± 1,2 dl sap nodig).
-
Snij 2 schijfjes van de halve sinaasappel.
-
Trek de blaadjes van het takje munt.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 100 g kokosolie in een steelpan. Neem van het vuur en doe in een kom. Voeg de fijngehakte cashewnoten, het lijnzaad, de bloem, 40 g rietsuiker, het amandelpoeder en 1 mespuntje zout toe. Kneed goed.
-
Smelt 1 eetl. kokosolie in dezelfde steelpan en vet er een taartvorm mee in. U kan de taartvorm ook bedekken met bakpapier. Verdeel er het deeg over en druk goed aan. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
-
Smelt intussen opnieuw 100 g kokosolie in dezelfde steelpan. Doe in een mengkom en mix samen met de geweekte cashewnoten, het citroensap, 45 g rietsuiker, de kurkuma en 1 mespuntje zout zo glad mogelijk.
-
Verdeel de vulling over de taartvorm en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk de taart af met de sinaasappelschijfjes, de blauwe bessen, de takjes tijm en de blaadjes munt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 12u. weken)
-
De dag voordien
-
Laat 150 g cashewnoten 12 u. weken in water. Spoel onder koud water.
-
Op het moment zelf
-
Meng het lijnzaad met 3 eetl. lauw water. Laat 10 min. zwellen.
-
Hak 30 g cashewnoten fijn.
-
Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers de citroenen (u hebt ± 1,2 dl sap nodig).
-
Snij 2 schijfjes van de halve sinaasappel.
-
Trek de blaadjes van het takje munt.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 100 g kokosolie in een steelpan. Neem van het vuur en doe in een kom. Voeg de fijngehakte cashewnoten, het lijnzaad, de bloem, 40 g rietsuiker, het amandelpoeder en 1 mespuntje zout toe. Kneed goed.
-
Smelt 1 eetl. kokosolie in dezelfde steelpan en vet er een taartvorm mee in. U kan de taartvorm ook bedekken met bakpapier. Verdeel er het deeg over en druk goed aan. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
-
Smelt intussen opnieuw 100 g kokosolie in dezelfde steelpan. Doe in een mengkom en mix samen met de geweekte cashewnoten, het citroensap, 45 g rietsuiker, de kurkuma en 1 mespuntje zout zo glad mogelijk.
-
Verdeel de vulling over de taartvorm en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk de taart af met de sinaasappelschijfjes, de blauwe bessen, de takjes tijm en de blaadjes munt.