- Bewaar

- Bewaar
Clafoutis van abrikozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.
-
Klop de eieren, de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.
-
Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.
-
Giet het deeg over de abrikozen en zet ± 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.
-
Afwerking:
-
Dien warm of lauw op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.
-
Klop de eieren, de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.
-
Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.
-
Giet het deeg over de abrikozen en zet ± 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.
-
Afwerking:
-
Dien warm of lauw op.