Clafoutis van abrikozen
Clafoutis van abrikozen

Clafoutis van abrikozen

1 u. 10 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 33.5 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.

  8. Klop de eieren, de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.

  9. Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.

  10. Giet het deeg over de abrikozen en zet ± 40 min in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.

  12. Afwerking:
  13. Dien warm of lauw op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Giet de abrikozen af en vang de siroop op. Snij de abrikozen in partjes. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Vet een ovenschaal of een taartvorm in met 1 eetl. boter en schik er de abrikozenpartjes dakpansgewijs in.

  8. Klop de eieren, de suiker, de gesmolten boter, het sinaasappelsap en de zelfrijzende bloem tot een glad mengsel.

  9. Leng aan met de melk en 2 eetl. siroop uit het blik van de abrikozen.

  10. Giet het deeg over de abrikozen en zet ± 40 min in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en bloemsuiker.

  12. Afwerking:
  13. Dien warm of lauw op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 33.5 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal