Classic iced coffee
Classic iced coffee

Classic iced coffee

5 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (5 min. + 2 à 3 u. in de diepvries)
  3. Meng de hete, sterke koffie met de suiker en 3 eetl. koffielikeur tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen. Giet in een doos, sluit af en zet 2 à 3 u. in de diepvries. Roer elke 30 min. goed om

  4. Op het moment zelf (10 min.)
  5. Klop de room stijf met de bloemsuiker. Roer er op het einde 1 eetl. koffielikeur onder.

  6. Schep de ijskoude koffiemengeling in 4 hoge glazen, overgiet met de warme koffie en schep er de room bovenop.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (5 min. + 2 à 3 u. in de diepvries)
  3. Meng de hete, sterke koffie met de suiker en 3 eetl. koffielikeur tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen. Giet in een doos, sluit af en zet 2 à 3 u. in de diepvries. Roer elke 30 min. goed om

  4. Op het moment zelf (10 min.)
  5. Klop de room stijf met de bloemsuiker. Roer er op het einde 1 eetl. koffielikeur onder.

  6. Schep de ijskoude koffiemengeling in 4 hoge glazen, overgiet met de warme koffie en schep er de room bovenop.

Bekijk het recept digitaal