Côte à l'os simmental met zuiderse krieltjessalade
Côte à l'os simmental met zuiderse krieltjessalade

Côte à l'os simmental met zuiderse krieltjessalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 35.9 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7 g
Eiwit 54.7 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2. Kook de krieltjes 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij de halfgedroogde tomaten fijn. Snij de radijsjes in de lengte in 4.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de kropsla in repen.

  5. Verwijder het uiteinde van de aspergepunten. Snij ze in 3 schuine stukken.

  6. Laat de mozzarella uitlekken en snij in kleine stukjes.

  7. Doe de krieltjes in een grote kom en meng met de pesto en 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de groenten en de mozzarella over, kruid met wat peper en meng.

  8. Bereiding:
  9. Dep het vlees goed droog, kruid met peper en wrijf in met 1 eetl. olijfolie. Gooi de vuurkruiden tussen de kolen. Bak het vlees 3 à 4 min. aan elke kant op een hete barbecue. Kruid met grof zeezout.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de krieltjessalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2. Kook de krieltjes 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij de halfgedroogde tomaten fijn. Snij de radijsjes in de lengte in 4.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de kropsla in repen.

  5. Verwijder het uiteinde van de aspergepunten. Snij ze in 3 schuine stukken.

  6. Laat de mozzarella uitlekken en snij in kleine stukjes.

  7. Doe de krieltjes in een grote kom en meng met de pesto en 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de groenten en de mozzarella over, kruid met wat peper en meng.

  8. Bereiding:
  9. Dep het vlees goed droog, kruid met peper en wrijf in met 1 eetl. olijfolie. Gooi de vuurkruiden tussen de kolen. Bak het vlees 3 à 4 min. aan elke kant op een hete barbecue. Kruid met grof zeezout.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de krieltjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 35.9 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7 g
Eiwit 54.7 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal