Eendenborst in exotisch sausje
Eendenborst in exotisch sausje

Eendenborst in exotisch sausje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 38.9 g
Eiwit 52.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (mag enkele uren vooraf)
  3. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Smelt de boter in een pan en doe er de gember in. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat even stoven. Giet er de gevogeltefond en de kokosmelk bij en laat 5 min. inkoken. Kruid met 1 koffiel. korianderbolletjes (plet ze tussen 2 eetlepels).

  5. Bereiding:
  6. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilet van eend in, met de velkant naar onder. Laat op een matig vuur ± 10 min. bakken, giet regelmatig het vet weg, zodat er een krokant korstje ontstaat. Draai om en laat nog ± 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  7. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Laat het enkele min. rusten en snij het dan in schuine sneetjes van 1 cm dik.

  8. Giet de kokossaus door een zeef in de braadpan en druk het vocht goed uit de groenten. Laat 2 min. goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  9. Bereid het garnituur: meng de kerrie en de bloem. Snij de bananen in drie en dep de uitgelekte ananas droog. Wentel door de bloem en bak goudbruin in warme boter (± 2 min. aan elke kant).

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de sneetjes eendenborst over de borden. Geef er het garnituur en de saus bij en dien op met basmatirijst of tagliatelle.

Tip

voor DIEPVRIESVLEES Laat de eendenborst oppervlakkig ontdooien en laat dan ± 15 min. bakken in punt 1. Draai om en laat nog 6 à 8 min. bakken. Variant Met zoetzuur sausje, vooraf te bereiden. Doe 200 ml gevogeltefond in een pan, samen met 150 g uien-sinaaskonfijt. Laat 2 à 3 min. goed doorkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Kooktip Naar smaak kan u het vlees, vlak voor u het opdient, flamberen met een glaasje verwarmde cognac (weg van de dampkap!).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (mag enkele uren vooraf)
  3. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Smelt de boter in een pan en doe er de gember in. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat even stoven. Giet er de gevogeltefond en de kokosmelk bij en laat 5 min. inkoken. Kruid met 1 koffiel. korianderbolletjes (plet ze tussen 2 eetlepels).

  5. Bereiding:
  6. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilet van eend in, met de velkant naar onder. Laat op een matig vuur ± 10 min. bakken, giet regelmatig het vet weg, zodat er een krokant korstje ontstaat. Draai om en laat nog ± 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).

  7. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Laat het enkele min. rusten en snij het dan in schuine sneetjes van 1 cm dik.

  8. Giet de kokossaus door een zeef in de braadpan en druk het vocht goed uit de groenten. Laat 2 min. goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  9. Bereid het garnituur: meng de kerrie en de bloem. Snij de bananen in drie en dep de uitgelekte ananas droog. Wentel door de bloem en bak goudbruin in warme boter (± 2 min. aan elke kant).

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de sneetjes eendenborst over de borden. Geef er het garnituur en de saus bij en dien op met basmatirijst of tagliatelle.

Tip

voor DIEPVRIESVLEES Laat de eendenborst oppervlakkig ontdooien en laat dan ± 15 min. bakken in punt 1. Draai om en laat nog 6 à 8 min. bakken. Variant Met zoetzuur sausje, vooraf te bereiden. Doe 200 ml gevogeltefond in een pan, samen met 150 g uien-sinaaskonfijt. Laat 2 à 3 min. goed doorkoken. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Kooktip Naar smaak kan u het vlees, vlak voor u het opdient, flamberen met een glaasje verwarmde cognac (weg van de dampkap!).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 38.9 g
Eiwit 52.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Richard Hamilton 'Hut Block' Cabernet Sauvignon McLaren Vale - Australië Wijn Séguret A.C. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal