Eendenfilet met calvados en spinazie-citrussalade
Eendenfilet met calvados en spinazie-citrussalade

Eendenfilet met calvados en spinazie-citrussalade

Hoofdgerecht
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 760 kcal
Vet 47.4 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 36.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Verwijder intussen de steeltjes van de spinazieblaadjes.

  5. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op voor de vinaigrette.

  6. Snij de sjalotten horizontaal middendoor en snij in flinterdunne halve slierten. Bedruppel met de rodewijnazijn en meng goed.

  7. Bereiding:
  8. Zet de hazelnoten 8 min. in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Rol ze in een handdoek zodat de velletjes loskomen en hak grof.

  9. Schil intussen de aardappelen en kook ze 18 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  10. Snij het vel van de eendenfilet kruiselings een paar keer in. Bak 8 min. met de vetkant naar beneden in een hete pan zonder vetstof. Giet wat van het braadvet af (hou apart voor de aardappelen) en bak nog 6 à 8 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.

  11. Verhit ondertussen het braadvet in een andere pan en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin.

  12. Meng de sojasaus met het sinaasappelsap en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng de sjalotten en de sinaasappelpartjes onder de spinazieblaadjes en besprenkel met de vinaigrette.

  14. Afwerking:
  15. Snij de eendenfilet in sneetjes. Schik de spinaziesalade op de borden en verdeel er de aardappelschijfjes en eendenfilet over. Werk af met de gehakte hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Verwijder intussen de steeltjes van de spinazieblaadjes.

  5. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op voor de vinaigrette.

  6. Snij de sjalotten horizontaal middendoor en snij in flinterdunne halve slierten. Bedruppel met de rodewijnazijn en meng goed.

  7. Bereiding:
  8. Zet de hazelnoten 8 min. in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Rol ze in een handdoek zodat de velletjes loskomen en hak grof.

  9. Schil intussen de aardappelen en kook ze 18 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  10. Snij het vel van de eendenfilet kruiselings een paar keer in. Bak 8 min. met de vetkant naar beneden in een hete pan zonder vetstof. Giet wat van het braadvet af (hou apart voor de aardappelen) en bak nog 6 à 8 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.

  11. Verhit ondertussen het braadvet in een andere pan en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin.

  12. Meng de sojasaus met het sinaasappelsap en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng de sjalotten en de sinaasappelpartjes onder de spinazieblaadjes en besprenkel met de vinaigrette.

  14. Afwerking:
  15. Snij de eendenfilet in sneetjes. Schik de spinaziesalade op de borden en verdeel er de aardappelschijfjes en eendenfilet over. Werk af met de gehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 760 kcal
Vet 47.4 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 36.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn L'Abeille de Fieuzal A.O.P. Pessac-Léognan

Bekijk het recept digitaal