- Bewaar

- Bewaar
Eendenfilet met calvados en spinazie-citrussalade
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn L'Abeille de Fieuzal A.O.P. Pessac-Léognan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder intussen de steeltjes van de spinazieblaadjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op voor de vinaigrette.
-
Snij de sjalotten horizontaal middendoor en snij in flinterdunne halve slierten. Bedruppel met de rodewijnazijn en meng goed.
-
Bereiding:
-
Zet de hazelnoten 8 min. in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Rol ze in een handdoek zodat de velletjes loskomen en hak grof.
-
Schil intussen de aardappelen en kook ze 18 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Snij het vel van de eendenfilet kruiselings een paar keer in. Bak 8 min. met de vetkant naar beneden in een hete pan zonder vetstof. Giet wat van het braadvet af (hou apart voor de aardappelen) en bak nog 6 à 8 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
-
Verhit ondertussen het braadvet in een andere pan en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin.
-
Meng de sojasaus met het sinaasappelsap en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de sjalotten en de sinaasappelpartjes onder de spinazieblaadjes en besprenkel met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilet in sneetjes. Schik de spinaziesalade op de borden en verdeel er de aardappelschijfjes en eendenfilet over. Werk af met de gehakte hazelnoten.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn L'Abeille de Fieuzal A.O.P. Pessac-Léognan
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder intussen de steeltjes van de spinazieblaadjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op voor de vinaigrette.
-
Snij de sjalotten horizontaal middendoor en snij in flinterdunne halve slierten. Bedruppel met de rodewijnazijn en meng goed.
-
Bereiding:
-
Zet de hazelnoten 8 min. in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Rol ze in een handdoek zodat de velletjes loskomen en hak grof.
-
Schil intussen de aardappelen en kook ze 18 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Snij het vel van de eendenfilet kruiselings een paar keer in. Bak 8 min. met de vetkant naar beneden in een hete pan zonder vetstof. Giet wat van het braadvet af (hou apart voor de aardappelen) en bak nog 6 à 8 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
-
Verhit ondertussen het braadvet in een andere pan en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin.
-
Meng de sojasaus met het sinaasappelsap en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de sjalotten en de sinaasappelpartjes onder de spinazieblaadjes en besprenkel met de vinaigrette.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilet in sneetjes. Schik de spinaziesalade op de borden en verdeel er de aardappelschijfjes en eendenfilet over. Werk af met de gehakte hazelnoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn L'Abeille de Fieuzal A.O.P. Pessac-Léognan