Empanadas met paprika en chorizo
Empanadas met paprika en chorizo

Empanadas met paprika en chorizo

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 15.5 g
Suiker 1.4 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij heel fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Klop het ei los.

  7. Verwijder het vel van de chorizo en snij in stukjes.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de stukjes paprika toe en stoof 4 min. Haal uit de pan.

  11. Bak het gehakt goudbruin in dezelfde pan zonder vetstof en maak los met een vork. Voeg de stukjes chorizo toe en kruid met peper, zout, het cayennepeper, het paprikapoeder en de oregano. Meng er de tapenade onder.

  12. Voeg de paprika opnieuw toe en meng goed door elkaar.

  13. Steek met een breed glas 12 rondjes uit de vellen bladerdeeg. Verdeel de gehaktmengeling over 1 helft van elk rondje, maar laat de rand vrij. Vouw dicht en druk goed aan met een vork.

  14. Bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei en schik ze op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij heel fijn.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Klop het ei los.

  7. Verwijder het vel van de chorizo en snij in stukjes.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de stukjes paprika toe en stoof 4 min. Haal uit de pan.

  11. Bak het gehakt goudbruin in dezelfde pan zonder vetstof en maak los met een vork. Voeg de stukjes chorizo toe en kruid met peper, zout, het cayennepeper, het paprikapoeder en de oregano. Meng er de tapenade onder.

  12. Voeg de paprika opnieuw toe en meng goed door elkaar.

  13. Steek met een breed glas 12 rondjes uit de vellen bladerdeeg. Verdeel de gehaktmengeling over 1 helft van elk rondje, maar laat de rand vrij. Vouw dicht en druk goed aan met een vork.

  14. Bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei en schik ze op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 15.5 g
Suiker 1.4 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal