Exotisch kalkoenenstoofpotje met kokosmelk
Exotisch kalkoenenstoofpotje met kokosmelk

Exotisch kalkoenenstoofpotje met kokosmelk

45 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 37 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de preiwitten eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. De dag voordien (40 min.)
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.

  10. Giet er de bouillon over en laat 10 à 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de prei en de kokosmelk toe. Laat nog 20 min. garen op een matig vuur.

  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe en laat 5 à 10 min. mee opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi het stoofpotje met de peterselie en dien op met Thaise rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de preiwitten eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. De dag voordien (40 min.)
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.

  10. Giet er de bouillon over en laat 10 à 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de prei en de kokosmelk toe. Laat nog 20 min. garen op een matig vuur.

  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe en laat 5 à 10 min. mee opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi het stoofpotje met de peterselie en dien op met Thaise rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 23.2 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 37 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal