- Bewaar

- Bewaar
Filotaart met pompoen en rucola
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.) - Snij de rode uien in ringen. - Schil de pompoen, lepel er de pitten en de draden uit en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. - Rasp de citroenschil fijn (niet het wit). - Hak de rucola grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen 10 min. op een zacht vuur.
-
Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de eieren los in een mengkom en kruid met zwarte peper. Verkruimel er de feta over. Meng er de zonnebloempitten, de citroenzeste en de rucola onder.
-
Bekleed een springvorm met bakpapier. Bestrijk de vellen filodeeg met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Leg ze op elkaar in de springvorm (zorg dat u ze kan dichtvouwen tot een gesloten taart).
-
Verdeel het eiermengsel, de uien en de pompoen over het deeg en kruid met zwarte peper. Vouw de vellen dicht over de vulling en bestrijk met 1/2 eetl. olijfolie. Zet 25 à 30 min. in de hete oven.
-
Afwerking:
-
Snij de taart in stukken en serveer met een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.) - Snij de rode uien in ringen. - Schil de pompoen, lepel er de pitten en de draden uit en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. - Rasp de citroenschil fijn (niet het wit). - Hak de rucola grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen 10 min. op een zacht vuur.
-
Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de eieren los in een mengkom en kruid met zwarte peper. Verkruimel er de feta over. Meng er de zonnebloempitten, de citroenzeste en de rucola onder.
-
Bekleed een springvorm met bakpapier. Bestrijk de vellen filodeeg met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Leg ze op elkaar in de springvorm (zorg dat u ze kan dichtvouwen tot een gesloten taart).
-
Verdeel het eiermengsel, de uien en de pompoen over het deeg en kruid met zwarte peper. Vouw de vellen dicht over de vulling en bestrijk met 1/2 eetl. olijfolie. Zet 25 à 30 min. in de hete oven.
-
Afwerking:
-
Snij de taart in stukken en serveer met een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières